• Πολιτική

    Π. Κουρουμπλής για Αγία Ζώνη II : «Το ελληνικό Δημόσιο δεν θα καταβάλει ούτε ένα ευρώ για την ανέλκυση»

    • NewsRoom
    Κουρουμπλής

    Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


    Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεκαθάρισε ότι «Το ελληνικό Δημόσιο δεν θα καταβάλει ούτε ένα ευρώ για την ανέλκυση του Αγία Ζώνη II» σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9 FM.

    «Το ελληνικό Δημόσιο δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ στην ανέλκυση. Εκμηδενίζουμε την αιτία όλης της ρύπανσης που θα ήταν η παραμονή του πλοίου στο βυθό και θα συνεχίσουμε και με άλλες περιπτώσεις, πράγμα το οποίο δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα» ,είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

    «Ανελκύεται, όπως ξέρετε, αυτές τις ώρες το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο “Αγία Ζώνη ΙΙ”. Είναι η πρώτη φορά που από το 1998, που ψηφίστηκε ο νόμος -19 χρόνια – που υλοποιείται: με εντολή υπουργού εκδίδεται η διοικητική πράξη, να αναλάβει ο ανάδοχος την ανέλκυση»

    Ο υπουργός Ναυτιλίας χαρακτήρισε επίσης «μεγάλη επιτυχία» την πρόσφατη επιχείρηση καταδίωξης φουσκωτού σκάφους από το Λιμενικό που έληξε με τη σύλληψη δέκα μελών του κυκλώματος και την κατάσχεση μεγάλου φορτίου ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

    «Το φουσκωτό που κυνήγησε το Λιμενικό, με ένα πολύ μεγάλο φορτίο κάνναβης, ενάμιση τόνου, ήταν μια μεγάλη επιτυχία, ίσως η μεγαλύτερη μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί είναι οι τρεις ληστές που «χτυπούσαν» καταστήματα (φώτο & βίντεο)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΧΑΕ: Στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ τα καθαρά κέρδη για το 9μηνο του 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 19χρονη από τη Μυτιλήνη: «Δεν θέλω να πεθάνω στη φυλακή»-ο ρόλος του βαρόνου της νύχτας της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ