• Πολιτική

    Ορεστιάδα: Εκατοντάδες πολίτες ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών (video)

    • NewsRoom


    Εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της ακριτικής Ορεστιάδας, κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες, προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς την Τουρκία για την άμεση επιστροφή στην Ελλάδα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

    Παράλληλα, έστειλαν μήνυμα και προς την Ελληνική Κυβέρνηση, να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το ζήτημα προκειμένου να γίνει εφικτή η αποφυλάκιση και επιστροφή των δύο στρατιωτών.

    Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «ΡΗΣΟΣ”, ο οποίος πραγματοποίησε αγώνα πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου στην πλατεία, ενώ συμμετείχαν πολίτες από διάφορες περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας.

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο, ενώ το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός, χωρίς όμως να πάρουν το λόγο, προτιμώντας να μιλήσουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων που οργάνωσαν την κινητοποίηση.

    https://www.facebook.com/100010364626332/videos/571301979891951/



    ΣΧΟΛΙΑ