• Πολιτική

    Ο Βασίλης Δημάκης σταματάει την απεργία πείνας και δίψας

    • NewsRoom
    φυ


    Ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση. Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευτική άδεια.

    «Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ακόμα μια φορά τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας. Αυτή η πολιτική συνεχίζεται» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του.

    Ο Δημάκης έκανε απεργία πείνας και δίψας καθώς το Συμβούλιο των Φυλακών απέρριπτε τα αιτήματά του να παρακολουθήσει μαθήματα στο πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας άδεια με το σύστημα του ηλεκτρονικού συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκι).

    Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    Δεν υπάρχει καμία πειστική απάντηση στο γιατί παρεμποδίζεται ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και απεργός πείνας, Βασίλης Δημάκης, από την συνέχιση των σπουδών του. Από πότε η Αριστερά μπερδεύει τον σωφρονισμό με την εκδίκηση και μάλιστα μέχρι εξοντώσεως;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού με πλαστή ταυτότητα!



    ΣΧΟΛΙΑ