• Πολιτική

    Ο Ρουβίκωνας καλεί «ενισχύσεις» ενάντια στους καθηγητές που ζητούν να φύγει από τη Φιλοσοφική

    • NewsRoom


    Για μια ακόμα Τετάρτη, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, η οποία πλέον μετατράπηκε και σε «φοιτητική ομάδα», ετοιμάζεται για το εβδομαδιαίο ραντεβού της στον χώρο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Προκειμένου, δε, να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των καθηγητών που ζητούν την απομάκρυνσή τους, ο Ρουβίκωνας ζητά την στήριξη του κόσμου της σχολής, σε περίπτωση που οι καθηγητές της Φιλοσοφικής επιχειρήσουν και πάλι να σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το στέκι. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν την κίνηση των καθηγητών «ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο»!

    Ολόκληρη η ανακοίνωση της «φοιτητικής ομάδας Ρουβίκωνα», που φιλοξενείται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχει ως εξής:

    «Σύμφωνα με πληροφορίες μας η γνωστή ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο καθηγητών και λοιπών παρατρεχάμενων θα εμφανιστεί και αύριο έξω από το στέκι μας στη φιλοσοφική με σκοπό πάλι να προσπαθήσει να μας εμποδίσει απ’το να ανοίξουμε. Καλούμε τον κόσμο της σχολής αύριο στις 10:00 έξω από το στέκι μας στην αίθουσα 516 να μας στηρίξει με την παρουσία του και να καταδικάσει τις πρακτικές της κοσμητείας. Είναι απαράδεκτο σε μια σχολή που αυτή τη στιγμή διασπάται ένα ολόκληρο τμήμα (Φ.Π.Ψ.) και οι φοιτητές του δεν θα έχουν διδακτική επάρκεια και άρα θα βγαίνουν πτυχιούχοι-άνεργοι, η κοσμητεία να προσπαθεί να καταδείξει σαν πρόβλημα εμάς.

    Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Γαβρόγλου ζήτησε από τους φοιτητές να διώξουν τον «Ρουβίκωνα»!
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ρουβίκωνας στη Φιλοσοφική: Ήρθαμε για να μείνουμε!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Την αποχώρηση του «Ρουβίκωνα» από τη Φιλοσοφική ζητούν οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ