• Πολιτική

    Ο Γ. Χουλιαράκης επιβεβαίωσε την τρύπα στα φορολογικά έσοδα – Από τον ΕΦΚΑ η υπεραπόδοση

    • NewsRoom
    Γιώργος Χουλιαράκης

    O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης


    Στην παραδοχή της τρύπας στα φορολογικά έσοδα το 2017 προέβη από το βήμα της βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018, την ώρα που υποστήριξε πως για πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης οι προϋπολογισμοί πιάνουν τους στόχους τους στον τομέα των πρωτογενών πλεονασμάτων.

    «Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας που και οι τρεις προϋπολογισμοί που έφερε η παρούσα κυβέρνηση έπιασαν το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων», ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης, αναλύοντας το Success story της κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Χουλιαράκης η «υπεραπόδοση» του προϋπολογισμού της περασμένης χρονιάς οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ και όχι στην υπερφορολόγηση.

    Όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού, η επιλογή της κυβέρνησης να στηριχθεί στην υπερφορολόγηση αποδείχθηκε  μια λανθασμένη επιλογή, καθώς όπως παρατήρησε ο κ. Χουλιαράκης τα φορολογικά έσοδα του 2017 ήταν κάτω από τον στόχο του προϋπολογισμού.

    Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του κ. Χουλιαράκη

    “Δεν θα ήθελα να ήμουν στη θέση του κ. Χουλιαράκη, ενός ανθρώπου που έχει υποσχεθεί τρεις φορές ανάπτυξη στους Έλληνες πολίτες και έκλεισε τους δύο πρώτους προϋπολογισμούς με ύφεση και ο τρίτος, ενώ προέβλεπε ανάπτυξη 2,8%, έκλεισε με 1,3%”, απάντησε από τη ΝΔ, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος φορέας της “απορρόφησε έστω κι ένα ευρώ το 2017”, ενώ παρουσίασε στοιχεία της ΕΕ σύμφωνα με τα οποία δεν υπήρξε καθόλου απορρόφηση κοινοτικών πόρων από το ΕΣΠΑ το 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα μαζεύει ο Δημ. Βέττας: «Μιλούσα για υποφορολόγηση πριν μπούμε στα μνημόνια»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Βούτσης: Οι θεσμοί ανέτρεψαν την πορεία το 2014 και σήμερα στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ
     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απίστευτη δήλωση του Δημ. Βέττα: Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά υποφορολόγηση



    ΣΧΟΛΙΑ