• Πολιτική

    Ο Φίλης «στηρίζει» Ρουβίκωνα: Τα τρικάκια και οι μπογιές δεν είναι επίθεση, είναι μια ενέργεια (video)

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης

    Νίκος Φίλης, ΣΥΡΙΖΑ


    Ακτιβιστικές ενέργειες που δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

    Σύμφωνα με τον κ. Φίλη δεν αποτελούν επιθέσεις ούτε τα τρικάκια που πέταξαν μέλη του Ρουβίκωνα σήμερα το πρωί στο Βρετανικό Συμβούλιο ούτε η επίθεση στην Γαλλική Πρεσβεία.

    “Τα τρικάκια δεν είναι επίθεση. Το να πετάς τρικάκια δεν είναι επίθεση, είναι μια ενέργεια. Πρέπει να εκτιμήσουμε τι εξυπηρετεί αυτή η ενέργεια κι αν εντάσσεται σε κάποιον στόχο που έχει θέσει” τόνισε ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    “Δεν συνιστά όμως επίθεση και μάλιστα καταδρομική όπως ακούω καμιά φορά να λέγεται” πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς, αν συνιστά επίθεση η παρέμβαση στη Γαλλική Πρεσβεία, είπε:

    “Όχι βέβαια, πέταξαν μπογιές. Λάθος ήταν και δεν προσέφερε τίποτα στην υπόθεση της χώρας μας αυτή τη στιγμή. Λάθος είναι αυτές οι ακτιβιστικές ενέργειες που γίνονται, δεν θα τις έκανα εγώ και δεν βλέπω τη σκοπιμότητά τους, αλλά δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα εισβολή Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eπίθεση Ρουβίκωνα στην Γαλλική πρεσβεία – Συνελήφθη 22χρονος που είχε παρεμποδίσει ομιλία του Ευ.Τσακαλώτου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό» ο Ρουβίκωνας για τον Κυρίτση (ΣΥΡΙΖΑ)



    ΣΧΟΛΙΑ