• Πολιτική

    Ο Ερντογάν απαγορεύει τις απεργίες με την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

    • NewsRoom


    Οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένες με την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» της Τουρκίας, καθώς εμποδίζει τους εργάτες να κατεβαίνουν σε απεργίες, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τους τρομοκράτες. Τώρα μπορεί να εμποδίζει και τις εργατικές απεργίες, όπως αυτή στην Bursa, την οποία σταματήσαμε αμέσως. Είναι μία μάχη κατά της τρομοκρατίας», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο επιχειρηματικό λόμπι DEIK, το οποίο αντιπροσωπεύει τον ιδιωτικό τομέα της Τουρκίας στο εξωτερικό.

    Αυτή την βδομάδα, η τουρκική Βουλή ψήφισε την παράταση της «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» για τρεις επιπλέον μήνες, η οποία βρίσκεται σε ισχύ τον Ιούλιο του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης. Η ψήφος των βουλευτών ενέκρινε την έβδομη σε σειρά ανανέωση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από την μέρα της κήρυξης της.

    «Όταν οι επιχειρηματίες μας λένε ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πρέπει να αναιρεθεί, μας λυπεί. Θα συνεχίσουμε να την παρατείνουμε για την ειρήνη της χώρας μας, ακόμα και για 10η φορά εάν χρειαστεί», ανέφερε ο πρόεδρος.

    Οι τουρκικές αρχές είχαν σταματήσει τους εργάτες της πόλης Bursa από το να κατέβουν σε απεργία. Υπό τον νόμο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, οι απεργίες, διαδηλώσεις και εκδηλώσεις πολιτικής ανυπακοής μπορούν να απαγορευτούν, ως απειλή της ασφάλειας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν αυτή τη βδομάδα προκήρυξε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές τον προσεχή Ιούνιο, φέρνοντάς τες περισσότερο από ένα χρόνο νωρίτερα από το καθορισμένο, αφήνοντας στην αντιπολίτευση ελάχιστο χρόνο για προεκλογική εκστρατεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Ο Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης αποκαλεί την Ελλάδα τόπο συγκέντρωσης εγκληματιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, στις 24 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Ερντογάν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο στόχαστρο βάζει ξανά την Ελλάδα ο Γιλντιρίμ: «Ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας»



    ΣΧΟΛΙΑ