• Πολιτική

    Ο Αλέξης Τσίπρας αποθέωσε τον γιο του Τάκη Μπαλτάκου: «Τέτοιους αξιωματικούς θέλουμε…»

    • NewsRoom


    Μια θερμή φιλοφρόνηση επεφύλασσε ο πρωθυπουργός σε ιδιαίτερο μέλος του Λιμενικού που συνάντησε κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Και αυτό δεν ήταν άλλο από τον ανθυποπλοίαρχο Δημήτρη Μπαλτάκο, γιο του δικηγόρου Τάκη Μπαλτάκου, πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

    Ο βατραχάνθρωπος και υποδιοικητής της ΜΥΑ, Δημήτρης Μπαλτάκος, ήταν επικεφαλής του κλιμακίου των βατραχανθρώπων του Λιμενικού που στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, καταδίωκε το  φουσκωτό των ναρκεμπόρων με τον ενάμισι τόνο χασίς ανοικτά της Κέρκυρας ενώ ήταν και πρωταγωνιστής της διάσωσης των 12 ναυτικών του πλοίου Little Seyma ανοικτά της Μυκόνου. Ο κ. Τσίπρας τον συνεχάρη για την επιχειρησιακή του αποτελεσματικότητα και αυτοθυσία που επέδειξε στην υπόθεση της Κέρκυρας, όταν κατά τη διάρκεια καταδίωξης σούπερ ναρκοσκάφους, ανετράπη το ΠΑΘ του Λιμενικού και ο νεαρός βατραχάνθρωπος χρειάστηκε να βουτήξει στα παγωμένα νερά του Ιονίου για να σώσει τους συναδέλφους του.

    Μάλιστα, απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή, έκανε ειδική αναφορά στις σπουδές του Δημήτρη Μπαλτάκου λέγοντας χαρακτηριστικά “Αυτός δεν είναι ΟΥΚ. Είναι ΟΥΚ επιστήμονας και τέτοιους αξιωματικούς θέλουμε…”.

    Ο νεαρός αξιωματικός, σπούδασε νομική, όπως και ο πατέρας του, πριν αποφασίσει να  ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο. Έτσι, πριν έξι χρόνια αποφάσισε να μπει στο Λιμενικό και μάλιστα στην Ο.Υ.Κ.

    Το όνομά του είχε απασχολήσει αρχικά τον Τύπο έπειτα από την υπόθεση του βίντεο στο οποίο απεικονιζόταν ο πατέρας του να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, η οποία προκάλεσε και την έξοδο του Τάκη Μπαλτάκου από τη ΝΔ. Ο Δημήτρης Μπαλτάκος είχε μεταβεί στην βουλή και είχε επιχειρήσει να χειροδικήσει εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ακούγοντας τον πατέρα του να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

    Αργότερα, επανήλθε στα φώτα της δημοσιότητας όταν ανέλαβε πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, την εποχή που έκανε το διδακτορικό του πάνω στις στρατηγικές σπουδές και το διεθνές δίκαιο στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μάλιστα, ήταν αυτός που προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και τον Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί, ενώ η έντονη κόντρα που ακολούθησε με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός οδήγησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές για την ηγεσία στα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου. Ως αποτέλεσμα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός οδηγήθηκε σε διοίκηση πρωτοδικείου.



    ΣΧΟΛΙΑ