• Πολιτική

    Novartis: Σκληρό ροκ για την παρωδία της δικογραφίας-Μετωπική σύγκρουση αρχηγών

    • NewsRoom


    Με φόντο την παραίτηση-βόμβα του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακκελαρίδη, αλλά και τη νέα κυβερνητική μεθόδευση με πρωταγωνιστή τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, αναμένεται να γραφτεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η τελευταία πράξη της κοινοβουλευτικής περιπέτειας που εξελίχθηκε σε παρωδία για την δικογραφία Novartis.

    Στην συνεδρίαση της Ολομέλειας, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 10 το βράδυ, θα λάβουν τον λόγο οι περισσότεροι εκ των πολιτικών αρχηγών, ενώ κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να μιλήσουν τα 7 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία.

    Συγκεκριμένα, αναμένεται να πάρουν τον λόγο οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ υπόμνημα πρόκειται να στείλει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Έως αυτή τη στιγμή άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος καθώς και ο πρώην υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

    Ο Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στη Βουλή τη διάταξη του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, με την οποία τίθενται στο αρχείο οι μηνύσεις των Αβραμόπουλου, Βενιζέλου και Σαμαρά κατά των εισαγγελικών λειτουργών που διερευνούν την υπόθεση Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη.

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος διέψευσε ότι έχει υποβάλει μήνυση κατά των τριων εισαγγελικών λειτουργικών.

    Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως επιμένει και στα δύο σκέλη της μήνυσής του – και για τα πολιτικά πρόσωπα και για τους δικαστικούς λειτουργούς.

    Στο τέλος της συνεδρίασης θα στηθούν δέκα κάλπες, όσες και τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία, ενώ κατά πληροφορίες θεωρείται πιθανόν στην ψηφοφορία να μην λάβουν μέρος οι βουλευτές της ΝΔ και της δημοκρατικής Συμπαράταξης, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πλειοψηφία για επικοινωνιακά τεχνάσματα και κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού.

    Στους βουλευτές θα μοιραστούν ψηφοδέλτια με τις εξής επιλογές:

    – Ναι στην δίωξη (σ.σ. για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα)

    – Όχι στην δίωξη λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής

    – Παρών

    Επί της ουσίας της υπόθεσης, οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα προσπαθήσουν να αποδείξουν με νομικά επιχειρήματα τον ισχυρισμό που προβάλλουν στο πόρισμά τους, ότι η επιστροφή του φακέλου NOVARTIS στη Δικαιοσύνη, αποτελεί μονόδρομο για να αποφευχθεί η παραγραφή των όποιων αδικημάτων αποδειχθεί ότι έχουν τελεστεί από πολιτικά πρόσωπα.

    Αντιθέτως από την πλευρά της αξιωματικής αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θα υποστηριχθεί η άποψη ότι τα περί αναρμοδιότητας της Βουλής, που προβάλει η κυβερνητική πλειοψηφία, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ότι απώτερος στόχος των κυβερνητικών μεθοδεύσεων είναι η σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αντ. Σαμαράς για υπόθεση Novartis: Επιμένω και στα δύο σκέλη της μήνυσής μου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο οι μηνύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου κατά των εισαγγελέων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα προβλήματα για τη Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ