• Top Stories

    Νίκος Παππάς για Πετσίτη: Είναι φίλος μου, να απαντήσει ο ίδιος για την πορεία του

    • NewsRoom
    Βουλή: Οι δικαστικοί που κληρώθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση του Νίκου Παππά

    Νίκος Παππάς


    Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις σχετικά με τον Μάνο Πετσίτη, φίλο του Νίκου Παππά, ο οποίος μέσα σε διάστημα τριών χρόνων «εκτοξεύτηκε» από σερβιτόρος σε εξ απορρήτων σύμβουλο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Τρεις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, ο κ. Παππάς μίλησε για το θέμα, παραδεχόμενος ότι ο κ. Πετσίτης είναι παιδικός φίλος του. Τρία ερωτήματα θέτει η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις.

    Ο κ. Παππάς, μιλώντας σήμερα «Στο Κόκκινο», τόνισε ότι ο Μ. Πετσίτης είναι φίλος του παιδιόθεν, πρόσθεσε όμως πως «είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του». Πρόσθεσε ότι «επί δική μας διακυβέρνησης δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων».

    Μάλιστα, υποστήριξε ότι πρόκειται «για σκανδαλολογία» που εκπορεύεται από τη ΝΔ. «Επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της και της έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι στην οικονομία, σκανδαλολογεί ασύστολα. Έχει κάτσει, ψειρίσει τη μαϊμού, ψάξει και τα ίδια τα πρόσωπά μας, τους φίλους και συγγενείς μας και τους παλιούς μας συμμαθητές. Αυτό που πρέπει να ψάξει κανείς να δει είναι πότε και αν ευνοήθηκαν συγκεκριμένα συμφέροντα και με ποια διακυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

    Εν τω μεταξύ, απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητά η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας την πρωθυπουργική σιωπή γύρω από την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Το θέμα λαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς ο κ. Πετσίτης εμφανίζεται να εργάζεται στην εταιρεία Elfe του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    Για τα χρέη της ELFE προς την ΔΕΠΑ, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η ΝΔ «έχει επιλέξει να σηκώσει πολιτική αντιπαράθεση -με αποτυχημένο τρόπο που προκαλεί θυμηδία. Eίναι σαφές ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ κυρίως. Τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση».

    Το θέμα του κ. Πετσίτη φέρνει σήμερα στη Βουλή με ερώτηση που καταθέτει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μανιάτης.

    ΝΔ: Τρία ερωτήματα για Πετσίτη

    Αναφερόμενη σήμερα στο θέμα του κ. Πετσίτη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη είπε ότι «εδώ και τρεις εβδομάδες το Μαξίμου σιωπά, ενώ οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη διαδέχονται η μία την άλλη». Η κ. Σπυράκη έθεσε τρία ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

    1) Ποια η σχέση του κ. Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου;

    2) Πόσες φορές έχει επισκεφθεί ο κ. Πετσίτης το Μέγαρο Μαξίμου; Πώς έχει την άνεση ο κ. Πετσίτης να φωτογραφίζεται στο πόντιουμ του Μαξίμου, από όπου κάνει δηλώσεις ο πρωθυπουργός και άλλοι ξένοι ηγέτες;

    3) Ποιες υπηρεσίες προσέφερε ο κ. Πετσίτης στα λιπάσματα του κ. Λαυρεντιάδη; Την ώρα που το χρέος της εταιρείας λιπασμάτων προς τη ΔΕΠΑ εκτοξευόταν, ο κ. Πετσίτης αμοιβόταν με χιλιάδες ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιο είναι το golden boy του Μαξίμου με αμοιβή 200.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Όλα τα όπλα στο τραπέζι – Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης μομφής για το Σκοπιανό

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Στη Βουλή φτάνει το θέμα του golden boy του Μαξίμου



    ΣΧΟΛΙΑ