• Πολιτική

    Υπ. Υγείας: Στα δικαστήρια εναντίον της ΠΟΕΔΗΝ για τη «χολέρα» στο “Έλενα Βενιζέλου”


    Στη Δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή τους ισχυρισμούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας στις αποθήκες τροφίμων του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου».

    Σε κοινή δήλωσή τους, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, αντίστοιχα, κάνουν λόγο για πολιτική αλητεία, χυδαιότητα, διασπορά ψευδών ειδήσεων, τρομοκράτηση του πληθυσμού και δημιουργία ανασφάλειας απέναντι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καθιστώντας σαφές ότι προτίθενται να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω δραστικά, με κάθε νόμιμο τρόπο.

    Όπως αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο, ενώ επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο Κέντρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, σε περίπτωση που αύριο υπάρξει τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΣΥ), το υπουργείο Υγείας θα προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη, «προκειμένου προστατευθεί η αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων του», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι υπουργοί στη δήλωσή τους.

    Αναλυτικά η δήλωση:

    «Αυτή η ιστορία με τη “χολέρα” στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

    Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ, Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ, Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ.

    Το υπουργείο υγείας είναι υποχρεωμένο ΠΛΕΟΝ ΝΑ προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του».

     



    ΣΧΟΛΙΑ