• Πολιτική

    Σοκ από τα σχέδια των τρομοκρατών – Ήθελαν να ανατινάξουν τη Las Ramblas και τη Sagrada Familia!

    Σαγράδα Φαμίλια

    Η εμβληματική Σαγράδα Φαμίλια, στη Βαρκελώνη


    Είχαν μοναδικό σκοπό να σκορπίσουν τον θάνατο οι -κατά πλειοψηφία- μαροκινής καταγωγής δράστες στη Βαρκελώνη, έχοντας προγραμματίσει να φορτώσουν ένα φορτηγό με μπουκάλες βουτανίου και να τινάξουν τον πεζόδρομο της Las Ramblas κυριολεκτικά στον αέρα, προκαλώντας πολύ περισσότερα θύματα από τους 14 νεκρούς και τους 100 τραυματίες.

    Όπως αναφέρει η Telegraph, μια από τις υποθέσεις που εξετάζουν οι αρχές είναι ότι ένα από τα σχέδια του 12μελούς πυρήνα τρομοκρατών ήταν να πραγματοποιήσεις επιθέσεις με 3 βαν σε εμβληματικά σημεία της Βαρκελώνης.

    Σύμφωνα μάλιστα με την διαδικτυακή εφημερίδα El Español, εκτός από τις Λας Ράμπλας, οι άλλοι δύο στόχοι των τρομοκρατών ήταν το λιμάνι της πόλης και ο ιστορικός ιερός ναός σύμβολο της Βαρκελώνης, η μεγαλειώδης Sagrada Familia.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τις ισπανικές αρχές, το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα αποφεύχθηκε από μία μικρή λεπτομέρεια, η οποία αφορούσε το δίπλωμα που είχαν στη διάθεσή του, καθώς δεν ήταν διαπιστευμένο για οδήγηση μεγάλου οχήματος.

    Τα σενάρια ενισχύει η έκρηξη που σημειώθηκε σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ και η οποία κατά τις ισπανικές αρχές σχετίζεται με το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι ήταν έκρηξη από διαρροή αερίου αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι εκεί υπήρχαν υλικά για την κατασκευή βομβών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το βίντεο του απόλυτου πανικού: Το λευκό βαν «σαρώνει» τη Λας Ράμπλας και όλοι τρέχουν να κρυφτούν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Βαρκελώνη – Σε τέταρτη σύλληψη προχώρησε η αστυνομία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Έμεινα κλειδωμένη σε μαγαζί τρεις ώρες» – Ελληνίδα περιγράφει τις δραματικές στιγμές στη Βαρκελώνη



    ΣΧΟΛΙΑ