• Πολιτική

    Δύσκολη νύχτα στην Ανατολική Αττική – Μάχη με τη φωτιά στα Καλύβια Θορικού

    • NewsRoom
    Καλύβια

    Ένας εθελοντής παλεύει με τις φλόγες κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην περιοχή της Αναβύσσου, κοντά στην Αθήνα (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Καλύβια Θορικού Αττικής. Η φωτιά κατευθύνεται νότια προς Λαγονήσι, Σαρωνίδα ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

    Καλύβια

    Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κατήγγειλε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από κάτοικο που έβαλε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα, παρά τις προειδοποιήσεις της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

    Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι υπεράνθρωπες, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να ελεγχθεί εγκαίρως η πυρκαγιά. Μαύρος καπνός έχει σκεπάσει όλη την ευρύτερη περιοχή, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

    Καλύβια
    Πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην περιοχή της Αναβύσσου, κοντά στην Αθήνα (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 65 πυροσβέστες με 27 οχήματα 9 εθελοντικά οχήματα, 12 OTA, 20 άτομα πεζοπόρο, 5 Ε/Π και 1 Ε/Π συντονιστικό.

    Για μεγάλη και ανεξέλεγκτη φωτιά που απείλησε κατοικίες, έκανε λόγο νωρίτερα, μιλώντας στο protothema.gr, ο δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης. «Η πυρκαγιά είναι μεγάλη, οδεύει προς την κατοικημένη περιοχή της Σαρωνίδας, όπου υπάρχουν δεκάδες διάσπαρτα σπίτια μέσα στο δάσος, τα οποία και απειλούνται. Εκτός από την Πυροσβεστική, όλες οι δυνάμεις του δήμου είναι εκεί και έχουμε ζητήσει βοήθεια και από όμορους δήμους. Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, για να μπορέσουμε να ανακόψουμε τη φωτιά».

    Ένας εθελοντής παλεύει με τις φλόγες κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην περιοχή της Αναβύσσου, κοντά στην Αθήνα, Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
    Καλύβια
    Εθελοντές παλεύουν με τις φλόγες κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην περιοχή της Αναβύσσου, κοντά στην Αθήνα (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    Καλύβια
    Ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο κάνει ρίψη νερού δίπλα σε σπίτια κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην περιοχή της Αναβύσσου, κοντά στην Αθήνα (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
    Καλύβια
    Εθελοντές παλεύουν με τις φλόγες κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην περιοχή της Αναβύσσου, κοντά στην Αθήνα (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΩΡΑ: Καίγεται δάσος στη Μεσσηνία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις μέδουσες στον Κορινθιακό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγωδία στην Κέρκυρα: Σκοτώθηκε από προπέλα σκάφους που οδηγούσε η σύζυγός του



    ΣΧΟΛΙΑ