• First Top Stories

    Ένας Τσίπρας ήλθε απόψε απ’ τα παλιά….

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, επιβεβαίωσε τη στρατηγική με την οποία ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει μέχρι τις επόμενες εκλογές: Όλα τα στραβά σε αυτό τον τόπο τα έκαναν οι άλλοι, ενώ στα δυόμιση χρόνια ΣΥΡΙΖΑ μόνο καλά έγιναν για τη χώρα και τους Έλληνες.

    Πρόκειται για την πολιτική πλατφόρμα με την οποία επιβίωσε πολιτικά στη δεκαετία του ’80 ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν για όλα τα δεινά του τόπου έφταιγε η «κακιά δεξιά». Πιστή αντιγραφή εκείνης της πολιτικής πλατφόρμας είναι η τωρινή, που πιστά και μελετημένα ακολουθεί ο σημερινός πρωθυπουργός.

    Χρεώνει, δηλαδή, ο κ. Τσίπρας στους πολιτικούς του αντιπάλους (προφανώς διότι εκείνοι δεν αντιδρούν αποτελεσματικά) όλα τα στραβά αυτού του τόπου, αλλά εξαγνίζει τον εαυτό του από τις υποσχέσεις του για σκίσιμο των μνημονίων κι όλη την πολιτική πλατφόρμα Βαρουφάκη. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία ότι… ήθελε να βγει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για αντιευρωπαϊσμό. Κι αντί η Νέα Δημοκρατία να αντιδράσει, τον αφήνει να διαστρεβλώνει αδίστακτα την πραγματικότητα.

    «Πού ήσασταν τόσα χρόνια, όταν μπαζώνονταν τα ρέματα;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας τη Νέα Δημοκρατία. Κι εκείνη δεν απάντησε! Αλλά αν απαντούσε, θα έπρεπε να του θυμίσει ότι εκτός της κεντρικής εξουσίας, μεγάλο –ίσως τον πιο καθοριστικό ρόλο- στο μπάζωμα ρεμάτων, στην «τακτοποίηση» αυθαιρέτων, σε όλες τις κατά τόπους παθογένειες που κάποια στιγμή συσσωρεύτηκαν κι οδήγησαν στην ουσιαστική χρεοκοπία της Ελλάδας, έπαιξε και η αυτοδιοίκηση κάθε βαθμού. Ο θεσμός, δηλαδή, στον οποίο η αριστερά μετείχε ενεργά, με εκλεγμένους δημάρχους και νομάρχες, που πρόθυμα και αδιαμαρτύρητα μπάζωναν ρέματα, ανέχονταν αυθαίρετα πάνω στα κλεισμένα ρέματα, αλλά κι έκαναν (κι ακόμα κάνουν) κάθε δυνατή μικροπαραβασούλα, φυσικά προς άγραν ψήφων!

    Ας είμαστε ειλικρινείς, αφού δυστυχώς η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου ούτε θέλει, ούτε μπορεί να είναι εκείνη ειλικρινής απέναντι στους πολίτες: Κανένα πολιτικό κόμμα, κανένας πολιτικός χώρος δεν είναι αθώος του αίματος των Ελλήνων. Μπορεί όλοι οι πολιτικοί χώροι να μην έχουν τον ίδιο βαθμό ευθύνης, αυτό είναι κάτι που το αξιολογεί κάθε πολίτης ξεχωριστά και ανάλογα συμπεριφέρεται στην κάλπη. Αλλά η αντίληψη ότι υπάρχουν «άσπιλοι κι αμόλυντοι» πολιτικοί χώροι, είναι όχι μόνο εκτός πραγματικότητας, αλλά επίσης κι εκτός λογικής. Συνιστούν, δε, μια αδίστακτη προσπάθεια στρέβλωσης της αλήθειας.

    Τι άλλο είπε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας; Χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, είπε σήμερα, που κλείνει τρία χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου και την ώρα που θρηνούμε 20 νεκρούς στη Μάνδρα, ότι υπάρχει «ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων» σε βάθος πενταετίας! Δηλαδή τρία χρόνια δεν έκανε τίποτα, μα απολύτως τίποτα, και τώρα χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή μας ζητάει άλλα πέντε για να κάνει αντιπλημμυρικά έργα! Τι άλλο θα ακούσουμε;

    Τέλος, ακριβώς για να θολώσει τα «γκρίζα» σημεία της πολιτικής του πλατφόρμας, έμπλεξε στην ομιλία του (που θέμα είχε το μέρισμα, μην ξεχνάμε…) και τις οφσόρ, κατηγόρησε τους αντιπάλους του για… υπερφορολόγηση (ενώ προφανώς ο ίδιος κάνει το… αντίθετο!).

    Ξέρει, προφανώς, ο κ. Τσίπρας, ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν έχουν καμία διάθεση να ξεφύγουν από αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν «αστική ευγένεια», και συνεπώς δεν θα του θυμίζουν ξανά και ξανά –όπως κάνει ο ίδιος- όλα όσα έλεγε κι έκανε πριν ανέλθει στην εξουσία κι όσα λέει και κάνει μετά. Πατάει, λοιπόν, πάνω στην «αστική ευγένεια» των αντιπάλων του, για να τους πατήσει μετά και στο λαιμό. Όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στη δεκαετία του ’80.

    Ένας Τσίπρας, ήλθε απόψε απ’ τα παλιά…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Α.Τσίπρας: Κάνετε αντιπολίτευση της πλημμύρας και της καταστροφής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Καμμένος: «Να μαζευτεί ο Μητσοτάκης» – Υπόνοιες για στημένο επεισόδιο με τον Ρουβίκωνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι απούσα από παντού – Δημιουργήσατε ένα τοξικό περιβάλλον



    ΣΧΟΛΙΑ