• Πολιτική

    Νέα επίθεση Γαβρόγλου στον Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ: Να αναρωτηθεί γιατί γίνεται ξανά στόχος των κουκουλοφόρων

    Γαβρόγλου

    Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου


    Συνέχεια στην κόντρα του με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη, δίνει, μέσω επίσημης ανακοίνωσης του υπουργείου Παιδείας, ο Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή τη νέα επίθεση κουκουλοφόρων το βράδυ της Τετάρτης. Είχε προηγηθεί η απόφαση της πρυτανείας να προχωρήσει σύντομα σε καταγγελία της κατάστασης που επικρατεί με τους κουκουλοφόρους και την ελλειπή προστασία που προσφέρει η πολιτεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων, με σκέψεις ακόμα και για το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Το υπ. Παιδείας, αφού καταδικάσει σε δύο προτάσεις την επίθεση και τις υλικές καταστροφές, ως μια «πράξη αντιδημοκρατική που δεν έχει καμία σχέση με το ακαδημαϊκό πνεύμα και φυσικά με το ακαδημαϊκό άσυλο», ξεκινά μια εκτενή επίθεση προς τον κ. Ζαπράνη, καθώς όπως αναφέρει είναι «απαράδεκτες οι αναφορές του κ. Πρύτανη ότι παρόμοια γεγονότα είναι καθημερινότητα στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας: 

    Με αφορμή την επίθεση και τις υλικές καταστροφές στο Κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και τις δηλώσεις που ακολούθησαν από τον Πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ. Αχιλλέα Ζαπράνη, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

    Είναι απολύτως καταδικαστέα η ενέργεια των ατόμων που εισέβαλαν και προξένησαν καταστροφές στον χώρο του Πανεπιστημίου. Είναι μια πράξη αντιδημοκρατική που δεν έχει καμία σχέση με το ακαδημαϊκό πνεύμα και φυσικά με το ακαδημαϊκό άσυλο. Όμως, είναι απαράδεκτες οι αναφορές του κ. Πρύτανη ότι παρόμοια γεγονότα είναι καθημερινότητα στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας.

    Ο κ. Ζαπράνης αντί να δυσφημεί συστηματικά τα δημόσια Πανεπιστήμια, θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί γιατί επί των ημερών του –και για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γίνεται στόχος αντιδημοκρατικών και βίαιων επιθέσεων. Ο Νόμος, τον οποίο κατηγορεί, δίνει στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την προστασία των Ιδρυμάτων τους.

    Για τον λόγο αυτό, ακόμη και στην τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων, ουδείς έθεσε θέμα αλλαγής του Νόμου που επαναφέρει το ακαδημαϊκό άσυλο στα Πανεπιστήμια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΑΜΑΚ: Ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τους κουκουλοφόρους – Οι κινήσεις της πρυτανείας



    ΣΧΟΛΙΑ