• Πολιτική

    ΝΔ: «Ο Τσίπρας αντί να ενημερώσει κόμματα και λαό, έτρεξε στον αρχιεπίσκοπο»

    • NewsRoom
    Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    Πυρά εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ξανά η ΝΔ κατηγορώντας τον για επικοινωνιακά παιχνίδια για μικροπολιτικά οφέλη σε βάρος της χώρας στο κρίσιμο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ. Αιτία στάθηκε η απόφαση του πρωθυπουργού να αφήσει, για μία ακόμα φορά, σε πλήρη άγνοια τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τον ίδιο τον λαό γύρω από το ζήτημα των διαπραγματεύσεων, αγνοώντας επιδεικτικά όλα τα αιτήματά τους.

    Μάλιστα, αμέσως μετά την ενημέρωση από τον Νίκο Κοτζιά, ο πρωθυπουργός έσπευσε να επισκεφθεί και να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις εξελίξεις στο θέμα της πΓΔΜ, ευελπιστώντας – όπως του καταλογίζει η ΝΔ – στο να αμβλύνει τις εντυπώσεις που άφησε η επίθεση του υπουργείου Εξωτερικών στην Ιερά Σύνοδο, όταν με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόφασης της ιεραρχίας κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια, είχε ταυτίσει την Εκκλησία της Ελλάδος με την ακροδεξια.

    «Για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό, ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να μην ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους βουλευτές, το λαό και να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Είναι πια προφανές ότι ο πρωθυπουργός προτάσσει τις μικροκομματικές επιδιώξεις του ακόμη και έναντι του εθνικού συμφέροντος. Σήμερα μάλιστα έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από τα κόμματα, όταν λίγες ημέρες νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών ταύτιζε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. Πρωτοφανής ανευθυνότητα, από μια επικίνδυνη Κυβέρνηση που αναλαμβάνει πλέον αποκλειστικά τις ευθύνες της για ό,τι συμβεί», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται φωνές, αλλά εθνική συναίνεση»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς για τα Σκόπια – Σε όλα υπάρχει ο όρος «Μακεδονία»



    ΣΧΟΛΙΑ