• Πολιτική

    ΝΔ: Η κυβέρνηση μετά την ήττα στη Βουλή το… βάζει στα πόδια

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    “Το πουλόβερ έχει ξεκινήσει να ξηλώνεται” ήταν η φράση με την οποία επέλεξε στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ να σχολιάσει την κίνηση Φίλη προκειμένου η Βουλή να πάρει πίσω το “ναι” στην πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί η άποψη ότι η κίνηση αυτή είναι απόρροια της ήττας που υπέστη η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα όπου πήρε επάνω του την κάλυψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

    “Η συγκεκριμενή κίνηση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να “κουκουλώσει” την υπόθεση” ήταν το πρώτο σχόλιο που ακούστηκε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν έφτασε η πληροφορία της κίνησης του κυβερνητικού βουλευτή Νίκου Φίλη. Στην τοποθέτησή του μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης πρότεινε από εδώ και πέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταψηφίζει όποια σύμβαση φέρνει προς κύρωση στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Η πρόταση του αντιπροέδρου της ΝΔ δεν φέρεται να κυριάρχησε καθώς υπήρξαν ενστάσεις. Εκείνο όπως που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι αν και η ΝΔ μέχρι τώρα στα ευαίσθητα θέματα της εθνικής ασφάλειας έδειχνε ως πνεύμα συνεννόησης από εδώ και πέρα η στάση της θα είναι ιδιαιτέρως σκληρή θα προηγούνται δεύτερες και τρίτες σκέψεις για το ποια στάση θα ακολουθείτε σε αυτά τα σημαντικά θέματα.

    Στην Πειραιώς υποστηρίζουν, ακόμη, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν πρόκειται να τελειώσει εδω και οι τόνοι από πλευράς αξιωκατικης αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να πέσουν. Άλλωστε μια μέρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών με την οποία ζητά πλήρη ενημέρωση από την πλευρά του Υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία με πρόσβαση σε όλα τα σχετικά έγγραφα, ανεξάρτητα από τη διαβάθμισή τους.

    Σκληρή αναμένεται να είναι και η απάντηση του αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από την επιχείρηση που εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου εν εμπλέξουν στην υπόθεση τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω του Τζον Σφακιανάκη. “Η κυρία Μητσοτάκη δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη” είναι το μήνυμα που στέλνει η Πειραιώς ενώ χθες το απόγευμα στάλθηκαν και τα πρώτα εξώδικα από τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη προς κυβενρητικά στελέχη και δημοσιογράφους που την ενέπλεξαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.Το “σκάνδαλο Καμμένου”, όπως αποκαλούν την υπόθεση στην Πειραιώς, είναι κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόθεση που προκελεί μεγάλη φθορά στην κυβέρνηση και στην εικόνα του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος έχει ταυτιστεί πληρώς με τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο.

    Τέλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, έδωσε εντολή στους επικεφαλής των τομέων να προετοιμάσουν το επόμενο διάστημα τις προτάσεις που θα αποτελέσουν τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης του όταν έρθει στην εξουσία. Η συγκεκριμένη εντολή αποσκοπεί, σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς, στο γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει το κόμμα του να είναι πανέτοιμο καθώς όπως έχει ο ίδιος εκφραστεί το 2018 θα είναι εκλογικό έτος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φοβού τον Ερντογάν και δώρα φέροντα….

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιφέρεια Αττικής: Χαμός ξανά στο συμβούλιο – Οι κάτοικοι της Μάνδρας «επιτέθηκαν» στη Δούρου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προϊστάμενος στο πολιτικό γραφείο του Μαξίμου ο ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ