• Πολιτική

    Μπακογιάννη: Ο ενδοκυβερνητικός διχασμός για τα ΣΚΟΠΙΑ έχει βλάψει τη διαπραγματευτική εικόνα της Ελλάδας

    • NewsRoom
    Ντόρα Μπακογιάννη

    Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής ΝΔ


    Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται «εν κρυπτώ» και χωρίς να ενημερώνει την αντιπολίτευση διότι προσπαθεί να κρύψει την απουσία κοινής θέσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πάνο Καμμένο.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα διακινδυνεύσει βέτο για το όνομα, καθώς «η καρέκλα της εξουσίας είναι πολύ γλυκιά» και θα είναι «πολύ δύσκολο να την ξαναδεί». Ο κ. Καμμένος «τρώει τις κόκκινες γραμμές του όπως το ψωμί του κάθε μέρα», είπε.

    Συγχρόνως, υπογράμμισε πως ο ενδοκυβερνητικός διχασμός για το ονοματολογικό έχει βλάψει τη διαπραγματευτική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, διότι εκεί δεν γνωρίζουν το ποιόν του υπουργού Άμυνας και ο λόγος του, με δεδομένο το αξίωμά του, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

    «Το πρόβλημα είναι ότι επί έναν μήνα η κυβέρνηση έδινε δύο διαφορετικά μηνύματα», είπε η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι κατά τη θητεία της στο ΥΠΕΞ φρόντιζε να ενημερώνει τακτικά τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια που δεν μπορούσαν να συζητηθούν δημοσίως.

    Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, με τις παραχωρήσεις που έχει κάνει η νυν κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, μπορεί να υπάρχει παράθυρο για επίλυση του ονοματολογικού.

    Αναφορικά με τη θέση της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί μόνο αφού μελετήσει το σύνολο της κοινής κυβερνητικής θέσης, όταν αυτή διατυπωθεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε πώς θα λέγονται τα Σκόπια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιμένει ο Μπουτάρης για τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό: «Ακραίες αντιλήψεις» (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ