• Top Stories

    Μόνο η Ελλάδα δέχεται επαναπροωθήσεις προσφύγων – «Όχι» από Αλβανία και ΠΓΔΜ

    • NewsRoom
    Πρόσφυγες


    Μόνο η Ελλάδα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα για επαναπροωθήσεις προσφύγων, αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Deutsche Welle. Αρνητικές παραμένουν Αυστρία και Ιταλία, ενώ μετά την Αλβανία, «όχι» στα μόνιμα κέντρα ασύλου είπε και η ΠΓΔΜ.

    Σε συνεντεύξεις τους σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Spiegel-Online) και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας (Frankfurter Allgemeine Zeitung) διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα έχει την πρόθεση να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων. Μάλιστα ο κ. Βίτσας εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως η συμφωνία να κλείσει και πριν τα τέλη Ιουλίου.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, με τον οποίο πρόκειται να συναντηθεί ο κ. Βίτσας στο πλαίσιο της διήμερης συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, έχει εκφράσει την ελπίδα οι συμφωνίες με την Ελλάδα, όπως και με την Αυστρία, αλλά και την Ιταλία να υπογραφούν ως τις αρχές Αυγούστου.

    Γεγονός είναι όμως ότι προς το παρόν μόνο η Αθήνα ανταποκρίνεται θετικά στο γερμανικό αίτημα.

    Όσο για την ΠΓΔΜ, σε συνέντευξη του στη Welt o υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικόλα Ντιμιτρόφ δηλώνει ότι για όσο διάστημα η χώρα του δεν είναι μέλος της ΕΕ δεν πρόκειται να αναλάβει «τέτοιο φορτίο».



    ΣΧΟΛΙΑ