• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Τσίπρας-Καμμένος είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα σπιράλ τοξικότητας

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη σύσκεψη των “γαλάζιων” τομεαρχών. “Ο κ. Τσίπρας με καληνύχτισε, έφυγε τρέχοντας Εγώ κοιμήθηκα μια χαρά, αυτός έχει πολλούς λόγους να έχει χάσει τον ύπνο του” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός επέλεξε να κλείσει τη δευτερολογία του στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι “ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε εξαιρετικά αγχωμένος ενώ ταυτίζεται με έναν πλήρως απαξιωμένο υπουργό. Καλύπτει πλήρως τον υπουργό του σε μια σκανδαλώδη υπόθεση” και συμπλήρωσε.

    “Ο πρωθυπουργός των φόρων αποδεικνύεται πως είναι και ο πρωθυπουργός των μεσαζόντων”

    Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς εταίρους πως “είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα σπιράλ τοξικότητας που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί ο τόπος. Είναι οι δύο ίδιες όψεις του ίδιου απαξιωμένου νομίσματος”.

    Αναφορικά με τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στη θέση ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία απάντηση στα ερωτήματα της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι “πήγαμε χθες με σειρά ερωτήματα. Ρωτήσαμε και δεν πήραμε απάντηση γιατί μπήκε μεσάζοντας. Ρωτήσαμε που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα. Και το πιο βασικό ερώτημα: υπάρχει σύμβαση και, αν υπάρχει σύμβαση, που είναι τα λεφτά; Δεν δόθηκε καμία πειστική απάντηση”.

    “Ο κ. Τσίπρας παρείχε πλήρη και άνευ όρων στήριξη στον κ. Καμμένο. Αδιάφορο αν το έκανε επειδή το πιστεύει ή επειδή εκβιάστηκε.” είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

    Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πανω στη συγκεκριμένη υπόθεση επισημαίνοντας ότι “η υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Θα επανέρθουμε σε αυτή την ιστορία, με κάθε τρόπο. Ήδη ζήτησα από τα στελέχη μας στην Επιτροπή Εξοπλισμών να ζητήσουν να προσέλθουν στην Επιτροπή όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την υπόθεση. Φαντάζομαι πως, αν κάποιος δεν έχει κάτι να κρύψει. Η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους, οι ευθύνες θα αποδοθούν, η αλήθεια θα λάμψει, θέλουν δεν θέλουν οι δύο συνένοχοι.”

    Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης και στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την τραγωδία στη Μάνδρα. ”Ειλικρινά είναι υπερήφανος για τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση στην αντιπλημμυρική προστασία; Ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει περήφανος με 23 νεκρούς;” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε: “Μόνο και μόνο γι’ αυτή τη δήλωση θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να τον στείλει σπίτι του”.

    Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι “κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εντός της εβδομάδος θα δώσουμε στη δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής που συστήσαμε για το θέμα. Δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα στο όρος Πατέρα, δεν ενημερώθηκαν οι κάτοικοι από την Πολιτική Προστασία. Υπάρχουν ευθύνες που θα πρέπει να αποδοθούν. Τα προβλήματα δε λύνονται με ψέματα και επικοινωνιακά σόου σε προστατευμένο περιβάλλον, ούτε με πέρασμα δέκα λεπτά από τη Μάνδρα στον δρόμο για το αεροδρόμιο και τη Σουηδία”.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στο προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την έξοδος από την κρίση ως μια εικονική πραγματικότητα.

    Κάλεσε τα “γαλάζια” στέλχη να θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία το κόστος από τα μέτρα που πήρε ο κ. Τσίπρας. “Είναι η υπερβολική λιτότητα που βούλιαξε την οικονομία στην ύφεση και δεν της επιτρέπει να έχει μια υγιή ανάπτυξη. Εκτιμώ πως θα κλείσουμε μεταξύ 1,4 και 1,5% στην ανάπτυξη για το 2017. Τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, το σχέδιο της κυβέρνησης δεν έχιε πετύχει, αυξάνονται οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και οι οφειλές του κράτους προς τρίτους. Οι κατασχέσεις από αυτούς που μιλούσαν για σεισάχθεια έχουν γίνει καθημερινότητα για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός των φόρων κατάφερε να κάνει τους Έλληνες πολίτες τους πιο βαριά φορολογούμενους πολίτες στην Ευρωζώνη
    Η μεσαία τάξη διαλύεται με συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης, θέλουν μια φτωχοποιημένη κοινωνία που θα χειραγωγήσουν με επιδόματα” υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

    Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο επικείμενο Συνέδριο της ΝΔ που θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου. “Εκτιμώ πως θα είναι ένα συνέδριο καινοτόμο, ουσιαστικό και ένα συνέδριο ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου. Να μεταφέρουμε το μήνυμα πως έχουμε τη βούληση και το σχέδιο να αλλάξουμε την πορεία της πατρίδας μας” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

    “Μετά τη ΔΕΘ σταμάτησε ως δια μαγείας η κριτική πως η ΝΔ δεν έχει σχέδιο για τη χώρα
    Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όσο και αν κάποιοι ανακαλύπτουν ψεύτικους διχασμούς, θα κριθεί πάνω σε αυτόν τον άξονα: Ποιος έχει σχέδιο και ποιος μπορεί να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκτακτο: Ακυρώνει την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία η Επιτροπή της Βουλής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O ΟΟΣΑ προσγειώνει την κυβέρνηση: Χαμηλότερες οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη στην Ελλάδα 



    ΣΧΟΛΙΑ