• Πολιτική

    Μητσοτάκης προς Κυβέρνηση: «Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ως ακροδεξιούς όσους έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το Σκοπιανό»

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Να σταματήσει τον διχαστικό λόγο της πάνω στο «Σκοπιανό ζήτημα» κάλεσε τη Κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την τακτική του Μαξίμου να ταυτίζει με την άκρα Δεξιά κάθε έναν που σχολιάζει κριτικά τις κινήσεις της και δηλώνει ενάντιος της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.

    Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την Κυβέρνηση να σταματήσει τη «μυστική διπλωματία» γύρω από το θέμα και να ενημερώσει τα υπόλοιπα θέματα για τις εξελίξεις..

    «Στην περιοδεία μου στην Πιερία και την Πέλλα, εδώ από τα βορειότερα σύνορα της χώρας, θέλω να καλέσω την κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να ενημερώσει υπεύθυνα την αντιπολίτευση για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και να σταματήσει, επιτέλους, να επιδίδεται σε μυστική διπλωματία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την «μυστικοπάθεια» γύρω από τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ.

    «Ζητώ επίσης από την κυβέρνηση να σταματήσει να διχάζει τους Έλληνες. Και να σταματήσει να ταυτίζει ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με την άκρα δεξιά. Οι πολιτικές αυτές δεν ευνοούν την εθνική συνεννόηση και την εθνική συναίνεση, που τόσο απαραίτητη είναι για να αντιμετωπιστεί ένα κρίσιμο εθνικό θέμα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη επίθεση της κυβέρνησης κατά της Εκκλησίας: Την εξομοιώνει με τη Χρυσή Αυγή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων: «Η Ελλάδα δέχεται τον όρο Μακεδονία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Κοτζιάς: Ο Καμμένος δεν θέλει το όνομα «Μακεδονία»… στα ελληνικά



    ΣΧΟΛΙΑ