• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με στολές παραλλαγής-Δεν είναι Απόκριες όλο το χρόνο

    • NewsRoom


    Την έντονη ανησυχία του μετά και το περιστατικό στα Ίμια εξέφερασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάης, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του σε υψηλούς τόνους εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Άμυνας, λέγοντας ότι όσοι έσπειραν εθνικές υπερβολές, θερίζουν θύελλες, προσθέτοντας ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με στολές παραλλαγής, αφού δεν είναι Απόκριες όλο το χρόνο.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε «για ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία καθώς η ένταση που προκαλείται με υπαιτιότητας της Τουρκίας είναι διαρκώς εντεινόμενη με τον εμβολισμό σκάφους του λιμενικού στα χωρικά μας ύδατα και τις προκλήσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών».

    Μητσοτάκης
    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

    Αποκορύφωμα της τουρκικής προκλητικότητας είναι η πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που αποκαλεί τα Ιμια μέρος της τουρκικής επικράτειας. «Αυτό δεν έγινε τυχαία. Είναι συνέπεια μιας ανεύθυνης και γι’ αυτό επικίνδυνης στάσης της κυβέρνησης που ανέχεται μήνες τώρα την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, εμπεδώνοντας στην Άγκυρα την πεποίθηση ότι η χώρας μας διολισθαίνει από τις πάγιες εθνικές της θέσεις».

    Τι είπε ο πρωθυπουργός στην τηλεφωνική ομιλία με τον τούρκο ομόλογό του; αναρωτήθηκε. «Του τόνισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και ότι τα Ιμια ήταν, είναι και θα παραμείνουν ελληνικό έδαφος;»

    Εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» γιατί το πρόσφατο γεγονός είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα που ξεκίνησε μετά την επίσκεψη Ερντογαν στην Αθήνα. Είχα πει εξ αρχής ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον οι πάντες. Ολοι οι Ελληνες καταλαβαίνουν γιατί δεν είχαμε ανάλογη ένταση πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Όπως είπε για προφανείς λόγους δεν θα επεκταθεί περαιτέρω στο θέμα ωστόσο «καρφώνοντας» τον Πάνο Καμμένο σημείωσε: «Κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι».

    Σημείωσε ότι η ΝΔ θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια και στην οικοδόμηση εθνικής γραμμής αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε την σύγκλιση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής σε κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση. Τόνισε δε ότι ο ίδιος θα θέσει το θέμα στους εταίρους.

    Το μήνυμα της Ελλάδας πρέπει να είναι ξεκάθαρο: στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ιμια είναι Ελληνικά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Αυτό το λέμε όλοι οι Έλληνες με μια φωνή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δείτε τη μήνυση Σαμαρά κατά Τσίπρα: «Δεν θα επιβάλει καθεστώς «Μαδούρο» στην Ελλάδα!»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνικά Θέματα: O Τσίπρας ετοιμάζεται για το μεγάλο Waterloo

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι 3+1 αιχμές της ομιλίας Κ. Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ