• Ελλάδα

    Μηνυτήρια αναφορά για τη σύλληψη του Τούρκου πιλότου

    justice δικηγόροι


    Μετά την επικύρωση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της νέας κράτησης του Τούρκου αξιωματικού, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που εμπλέκεται στην παράνομη και αυθαίρετη, -όπως λέει- σύλληψή του.

    Το Συμβούλιο για τους πρόσφυγες προαναγγέλλει κι άλλες δικαστικές προσφυγές, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών να διατάξει τη σύλληψή του αμέσως μετά την προσωρινή αναστολή της χορήγησης ασύλου, είναι αντίθετη με το νόμο και εγκυκλίους της Διοίκησης. «Αλλοδαπός που υποβάλλει αίτηση διεθνούς προστασίας ενόσω δεν τελεί σε διοικητική κράτηση δεν μπορεί να τεθεί σε κράτηση εκτός αν συντρέχει στο πρόσωπό του εφαρμογή ποινικών διατάξεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μηνυτήρια αναφορά.

    Το Συμβούλιο επιμένει ότι έχει παρέλθει το ανώτατο όριο της διοικητικής κράτησης και δεν υπάρχει δυνατότητα νέας παράτασης και καλεί την Πολιτεία να βρει λύση. Όπως αναφέρει: «Η Πολιτεία οφείλει να εφαρμόσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση τις λύσεις που προβλέπονται από το νόμο για την ασφάλεια των οκτώ Τούρκων, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται επ’ ουδενί το μέτρο της κράτησης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα κράτηση Τούρκου πιλότου: Κρίθηκε νόμιμη από το Διοικητικό Πρωτοδικείο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις για τους 8 Τούρκους: Πυροδοτείται νέα ένταση Ελλάδας-Τουρκίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κάθειρξη 25 ετών και 120.000 ευρώ στον παιδόφιλο με το βαν



    ΣΧΟΛΙΑ