• Πολιτική

    Μέλη της μειονότητας της Θράκης καταγγέλλουν την Ελλάδα σε τουρκικό κανάλι ! (video)

    • NewsRoom


    Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας προχωρούν σε καταγγελίες σχετικά με τις θρήσκευτικές τους ελευθερίες. Αυτή τη φορά, η ιστοσελίδα του διεθνές τουρκικού καναλιού trt world, παρουσιάζει μουσουλμάνους της Θράκης να καταγγέλουν το ελληνικό κράτος, υποστηρίζοντας ότι τα δικαιώματά τους ως μειονότητα καταπατώνται. Όπως ισχυρίζονται, οι εκλεγμένοι θρησκευτικοί τους ηγέτες “δεν αναγνωρίζονται πλέον από την κυβέρνηση”.

    Σύμφωνα με το trtworld.com, η εκλογή των θρησκευτικών ηγετών της κοινότητας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα. Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής: 

    “Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πέρασε στην Ελλάδα και με την Συνθήκη της Λωζάνης, επετράπη στους τούρκους μουσουλμάνους που έμειναν, να εκλέγουν τον δικό τους θρησκευτικό ηγέτη. Παρόλα αυτά, η ταυτότητα και τα δικαιώματα των τούρκων μουσουλμάνων στην περιοχή της δυτικής Θράκης εξαλείφονται σταδιακά. Περίπου 150.000 μέλη της κοινότητας ζουν στην δυτική Θράκη”.

    Παράλληλα, το δημοσίευμα παρουσιάζει ένα ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Caitlin McGee,  από την Ξάνθη κατηγορώντας της Ελλάδα ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες που έχουν εκλεγεί από την κοινότητα, δεν αναγνωρίζονται πλέον από την κυβέρνηση!. Συγκεκριμένα, μιλά ο μουφτής στην Ξάνθη, Ahmet Mete, ο οποίος δηλώνει: “Δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας όπως θα θέλαμε. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με νηπιαγωγεία, αλλά και με καθηγητές δημοτικού. Μας συμπεριφέρονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.

    Ο Ibrahim Serif, ο εκλεγμένος θρησκευτικός ηγέτης στην Κομοτηνή, τονίζει ότι: «ως τούρκοι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης, είμαστε μια μειονότητα που δεν υπάρχει. Μια μειονότητα στην οποία δόθηκαν συγκεκριμένα δικαιώματα από την Συνθήκη της Λωζάνης, τα οποία όμως δεν μας αναγνωρίζονται”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΜΕ Τουρκίας: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραβίασαν κατά 253 μέτρα τα σύνορα (pic)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες εξελίξεις: Στην Άγκυρα τα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών 



    ΣΧΟΛΙΑ