• Πολιτική

    Μαξίμου: Δεν «καίγεται» η Ελλάδα για λύση στο Σκοπιανό, «ανύπαρκτο» το έγγραφο που δημοσίευσαν οι Αλβανοί

    • NewsRoom
    Κοτζιάς

    Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς


    Για «ανύπαρκτο ελληνικό έγγραφο» που δημοσιεύει ένας «περίεργος και απολύτως άγνωστος ιστότοπος» κάνουν λόγο οι κύκλοι του Μαξίμου, οι οποίοι, μετά από αρκετές ώρες από τη δημοσιοποίηση τους, σχολίασαν τις πληροφορίες που θέλουν την  Ελλάδα να συζητά  και να έχει συμφωνήσει με τα Σκόπια για το όνομα «Νέα Μακεδονία» (NovaMakedonijia).

    Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε, το Μαξίμου δηλώνει πως «σχετικά με το αλβανικό site που έγραψε (και “ανακάλυψε” ανύπαρκτο ελληνικό έγγραφο) ότι η Ελλάδα συζητάει με τα Σκόπια το όνομα «Νόβα Μακεντόνιγια» (NovaMakedonijia), πρόκειται για έναν «περίεργο» και απολύτως άγνωστο ιστότοπο».

    Και συνεχίζει: «Θεωρείται, δε, εκ του πονηρού ότι ένα “αλβανικό” site ανακινεί θέμα ονοματολογικού, αναπαράγοντας ουσιαστικά τα ίδια “ονοματολογικά σενάρια” που έχουν γραφτεί κατά καιρούς και στην Ελλάδα. Όπως και να’ χει, το μήνυμα που στέλνει η Αθήνα στα Σκόπια είναι το εξής: “Ως Ελλάδα επιθυμούμε ειλικρινά τη λύση αλλά δεν είμαστε εμείς που «καιγόμαστε». Εσείς καίγεστε για τη λύση (για ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ), βρείτε τα (οι Σλάβοι με τους Αλβανούς) για το ονοματολογικό».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο όνομα «Νέα Μακεδονία» συμφώνησαν Αθήνα και Σκόπια – Όλες οι λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ