• Πολιτική

    Μας δουλεύουν κανονικά! Έπρεπε να καταψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό λέει ο Τσακαλώτος

    • NewsRoom
    τροπολογία

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Σε μια φαινομενικά απίστευτη παραδοχή, για υπουργό Οικονομικών, προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

    «Είναι ο προϋπολογισμός δίκαιος; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα», αναρωτήθηκε, σε μια… αναλαμπή ειλικρίνειας, ο υπουργός Οικονομικών, για να καταλήξει μόνος του στο συμπέρασμα: «Με απόλυτο τρόπο, δεν είναι δίκαιος αυτός ο προϋπολογισμός!».

    Και ο… μονόλογος του κ. Τσακαλώτου δεν τελειώνει εδώ.

    «Αναγνωρίζουμε, επιπλέον, ότι είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες πολιτικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν διεθνώς και στην Ευρώπη», προσθέτει και συνεχίζει με το επόμενο ρητορικό ερώτημα: «Είναι ένας προϋπολογισμός που αυξάνει την δικαιοσύνη όσο μπορεί και ανοίγει δρόμο για έξοδο από μνημόνια;».

    Η απάντηση που πήρε θα ήταν μάλλον… αρνητική, αφού ο κ. Τσακαλώτος απάντησε μόνος του: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επειδή είναι άδικος τον καταψηφίζουμε και εμείς και πάμε σε εκλογές για να έρθει άλλος συνασπισμός. Δεν το επιλέξαμε. Επιλέξαμε να παλέψουμε μέσα στους συσχετισμούς. Δεν βλέπω από Αριστερά να υπάρχει καλύτερη στρατηγική πως θα πάμε από το Α στο Β και πως θα ήταν καλύτερα στο Γ. Δεν είμαστε στο Γ»!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρίση πανικού στο Μαξίμου βλέπουν στην Πειραιώς σχετικά με την υπόθεση Καμμένου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωταθλήτρια στη φοροεπιδρομή η Ελλάδα του Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ