• Πολιτική

    Μαρία Παπασπύρου: Μόλις τώρα πήρα το τελικό πόρισμα για τη μικρή Μελίνα – Τι απάντησε ο Αδ. Γεωργιάδης

    • NewsRoom


    Στα χέρια της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, βρίσκεται το τελικό πόρισμα για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελινα Παρασκάκη στις 29 Δεκεμβρίου 2015, μετά από μια επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

    Όπως δήλωσε η ίδια η κ. Παπασπύρου, το πόρισμα αναφέρει πως ο θάνατος προήλθε από «βαριά ιατρική αμέλεια για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου καθώς δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά και για τη μη ορθή χρήση αδρεναλίνης όσον αφορά την ενδοφλέβια και τη χορηγούμενη δοσολογία»,

    Η κ. Παπασπύρου, μιλώντας στο ρ/σ Real ανέφερε πως το πόρισμα που πήρε στα χέρια της δεν είναι όμοιο με αυτά που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο καταλογίζει  περίπου τις ίδιες ευθύνες στην αναισθησιολόγο και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, Νεκταρία Πολάκη.

    «Το πόρισμα έχει σταλεί, όπως φαίνεται, στις 16/2 με κοινοποίηση και σε μένα. Έρχεται ταχυδρομικώς. Εγώ το ζήτησα τώρα γιατί θα ερχόταν αργότερα αύριο, μετά τη Δευτέρα. Εγώ το ζήτησα και ήρθε μετά τον ντόρο που έγινε για να δω τι γίνεται», είπε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης.

    Ο πατέρας της 4χρονης Μελίνας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό, ανέφερε ότι «θα το πάω μέχρι τέλους, θα κάνω μηνύσεις»

    Αδ. Γεωργιάδης: Η Παπασπύρου είχε συνεχή ενημέρωση

    Οι αιτιάσεις της κ. Παπασπύρου πως δεν είχε καμία γνώση για τα προηγούμενα δύο πορίσματα για την υπόθεση, έφεραν την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη. Παρεμβαίνοντας στον σταθμό ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι μετά τις καταγγελίες του στη Βουλή βιάστηκαν να γράψουν άλλο, τελικό, πόρισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτό είναι, τι κάνει “νιάου νιάου” στα κεραμίδια».

    Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο κ. Γεωργιάδης τα πορίσματα που κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής αναφέρεται πως υπάρχει «συνεχής και γενική ενημέρωση της κ. Επιθεωρήτριας».

    Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε πως έλαβε τα δύο πρώτα πορίσματα από ανώνυμη πηγή. Όπως είπε έχουν υπογραφή από μια επιθεωρήτρια, την Μαρία Αδαμοπούλου. Στην επισήμανση πως αυτά δεν έχουν κατατεθεί επίσημα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε το οξύμωρο να υπάρχουν δύο διαφορετικά πορίσματα, παρά το γεγονός πως δεν υπήρχαν νέα δεδομένα, υπονοώντας πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπήρχε πολιτική παρέμβαση από τον Παύλο Πολάκη.

    ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

    «Καλό είναι η κ. Παπασπύρου να καλέσει την κ. Αδαμοπούλου και να τη ρωτήσει γιατί με τα ίδια πραγματικά περιστατικά, ίδους μάρτυρες και ίδια εντολή ελέγχου, χωρίς να ρωτήσει κανέναν έγραψε ένα πρώτο πόρισμα Α και μετά ένα πρώτο πορισμα Β; Τι έγινε, η κ. Αδαμοπούλου είδε την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος;»

    «Εσείς πιστεύεται πως για μια  τέτοια σοβαρή υπόθεση το ΣΕYΥΠ αποφάσισε να στείλει μέσω ταχυδρομείου το πόρισμα στις 16 του μηνός;», είπε ο κ. Γεωργιάδης, κατηγορώντας την κ. Παπασπύρου πως η δήλωσή της για καθυστέρηση στην ταχυδρομική αποστολή έγινε για να μην μπορεί να αποδειχθεί πότε γράφτηκε το τελικό πόρισμα.

    Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε επίσης στην κ. Παπασπύρου και για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας πως το μεικτό κλιμάκιο ελέγχου που έχει συστήσει από τις 12 Δεκεμβρίου δεν έχει ακόμα εμφανιστεί για να ασκήσει τον απαραίτητο έλεγχο, παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων.

    Δείτε το video:

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρία Παπασπύρου: Δεν υπάρχει πόρισμα για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδ. Γεωργιάδης: Ο Πολάκης είναι πλαστογράφος (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ