• Πολιτική

    Λοβέρδος: Η διαχείριση του μεταναστευτικού «λύδια λίθος» της απανθρωπιάς της κυβέρνησης

    • NewsRoom
    Ανδρέας Λοβέρδος

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Η πολιτική της κυβέρνηση στο μεταναστευτικό χαρακτηρίζεται από «λειτουργική ανικανότητα και ηθική αναλγησία» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για το θέμα.

    Ο κ. Λοβέδρος ζήτησε εξηγήσεις για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στην Μόρια, υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση χαρακτήριζε την Αμυγδαλέζα «Νταχάου και κολαστήριο». Όπως ανέφερε προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «δηλώνονται αντιρατσιστές, αλλά δεν δηλώνετε και δεν ξεκαθαρίζετε τι είστε. Αυτό που είστε όμως το δηλώνει η Μόρια. Αυτό που περιμένουν οι Έλληνες, οι Ευρωπαίοι αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες είναι τα κονδύλια αρωγής να πιάνουν τόπο».

    Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν «ποιος τελικά αποφασίζει για την κατανομή των πόρων σε επιμέρους δράσεις; Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Διεθνείς Οργανισμοί; Ποιος φταίει που δεν υπάρχουν μαθήματα ελληνικών για ενηλίκους; Ποιος φταίει που ελάχιστοι πρόσφυγες έχουν λάβει τα εφόδια ώστε να σταθούν μόνοι στα πόδια τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή; Ποιος φταίει που οι μετανάστες κυκλοφορούν στη χώρα ανεξέλεγκτοι; Και ακόμη τι είναι αυτά για τα οποία κάνουν λόγο ο κ.Βουδούρης, ο κ.Ηλιόπουλος και άλλοι δικοί σας συνεργάτες περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων; Τι είναι αυτά; Θα μας πείτε;».

    Τέλος, υποστήριξε πως «η διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού ζητήματος αποδείχτηκε η λυδία λίθος της απανθρωπιάς και της ανικανότητας που διακατέχει την κυβέρνηση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Πύρ ομαδόν» από τη ΝΔ στην Κυβέρνηση για τα κονδύλια για τους μετανάστες



    ΣΧΟΛΙΑ