• Πολιτική

    Κριστίν Λαγκάρντ: Η εμπλοκή του ΔΝΤ με την Ελλάδα θα συνεχιστεί, o τρόπος θα ξεκαθαριστεί στο Eurogroup

    Λαγκαρντ Λαγκάρντ EKT Lagarde lagard

    Κριστίν Λαγκάρντ, EKT


    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξετάζει όλες της επιλογές για τον τρόπο εμπλοκής του στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου. Αυτό δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο Βερολίνο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τους επικεφαλής μεγάλων οικονομικών θεσμών.

    Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, η συμμετοχή του Ταμείου, με όποιον τρόπο κι αν επιλεγεί, θα συνεχιστεί. “Ασφαλώς θα παραμείνουμε δεσμευμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με την Ελλάδα – και αυτό θα οριστικοποιηθεί πιθανότατα στις 21 Ιουνίου όταν θα γίνει η συνάντηση του Eurogroup”, πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με το Reuters, η Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε ότι τα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία έχουν πυκνώσει, ιδίως μετά τη διχαστική σύνοδο των ηγετών των επτά μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη (G-7) το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

    Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχωρεί λόγω των μέτρων που διαταράσσουν το παγκόσμιο εμπόριο, ανέφερε η κα Λαγκάρντ.

    Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Ρομπέρτο Αζεβέντο σημείωσε ότι “θα πρέπει να σταματήσουμε την κλιμάκωση της έντασης”, προσθέτοντας πως “μια διαδικασία άμεσων αντίμετρων δεν θα βοηθήσει”.



    ΣΧΟΛΙΑ