• Πολιτική

    Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν τραυμάτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

    • NewsRoom
    Κουμουτσάκος


    Οι “προκλητικές” και “απαράδεκτες” δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ για το Αιγαίο επιβεβαιώνουν την ελλειμματική προετοιμασία της κυβέρνησης για την επίσκεψη Ερντογάν που, όχι μόνον δεν βελτίωσε, αλλά τραυμάτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σύμφωνα με τον Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Γιώργο Κουμουτσάκο.

    Αναλυτικά, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    “Μόλις 4 ημέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Γιλντιρίμ κάνει προκλητικές δηλώσεις για “γκρίζες ζώνες”, αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία σε πολλά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο.

    Οι δηλώσεις αυτές αντιβαίνουν το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, αμφισβητούν ευθέως τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και εκείνη των Παρισίων του 1947. Είναι γι’ αυτό προκλητικές και απαράδεκτες.

    Οι δηλώσεις Γιλντιρίμ δυστυχώς επιβεβαιώνουν ότι λόγω της ελλειμματικής προετοιμασίας της Κυβέρνησης, η επίσκεψη Ερντογάν όχι μόνον δεν βελτίωσε, αλλά τραυμάτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις”.



    ΣΧΟΛΙΑ