• Πολιτική

    Κουμουτσάκος: Αναγκαία η επούλωση των ελληνορωσικών σχέσεων το ταχύτερον δυνατόν – Ζητά ξανά ενημέρωση

    • NewsRoom
    Γιώργος Κουμουτσάκος

    Γιώργος Κουμουτσάκος


    Το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση για άμεση ενημέρωση στη Βουλή για τις Ελληνορωσικές σχέσης – στο οποίο δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου – επαναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

    Με μια προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση, ο Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζει πως «ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς».

    Παράλληλα, επισημαίνει πως ενώ η διατήρηση των φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της Ελλάδας, παραμένει αυτονόητη αρχή πως κάθε χώρα θα πρέπει να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την αναφορά του Ρώσου πρωθυπουργού Μεντβέντεφ στο ψευδοκράτος σαν «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» ως κλιμάκωση των αρνητικών εξελίξεων της τελευταίας χρονικής περιόδου.

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:

    «Η διατήρηση φιλικών και παραγωγικών σχέσεων με τη Ρωσία είναι διαχρονική επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητη είναι επίσης η αρχή κάθε χώρα να σέβεται την κυριαρχία της άλλης και να αποφεύγει οποιαδήποτε εμπλοκή στις εσωτερικές υποθέσεις της.

    Υπό το πρίσμα αυτό, παρατηρούμε με έντονη ανησυχία τις αρνητικές εξελίξεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος που έφτασαν μέχρι και την απαράδεκτη αναφορά του Ρώσου Πρωθυπουργού σε “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”.

    Ο τραυματισμός των ελληνορωσικών σχέσεων είναι αναγκαίο να επουλωθεί το ταχύτερον δυνατόν με καλά μελετημένους, νηφάλιους και όχι παρορμητικούς χειρισμούς.

    Ως εκ τούτου, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει επιτακτικά πλέον το αίτημα της στην κυβέρνηση να παράσχει πλήρη ενημέρωση στη Βουλή για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεχίζεται ο ψυχρός πόλεμος Αθήνας – Μόσχας: Σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας η Ρωσία, αυθαίρετες οι απελάσεις

    ΔΙΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονη αντίδραση της Ρωσίας για δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας: «Τέτοιες ηλίθιες επιθέσεις είναι ντροπή»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέο «επεισόδιο» στην ελληνο-ρωσική κρίση με πρωταγωνιστές Ρώσους κληρικούς



    ΣΧΟΛΙΑ