• Πολιτική

    Κοτζιάς: «Βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος…»

    • NewsRoom


    Στις επιλογές που έκαναν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και υπουργοί στην χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου απέδωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την απόφασή του να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, αφήνοντας όμως υπονοούμενα πως η στάση του θα δικαιωθεί.

    Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την έντονη λογομαχία που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, με αφορμή τα εναλλακτικά σχέδια για την ΠΓΔΜ που κατέθεσε ο τελευταίος την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    «Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο πρωθυπουργός και σειρά υπουργών έκαναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου», έγραψε στο Twitter o κ. Κοτζιάς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον υποστήριξε επαρκώς στο υπουργικό συμβούλιο. Λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση ο υπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο παραιτηθείς υπουργός άφησε πάντως να εννοηθεί πως οι πολιτικές του θα έχουν συνέχεια σε βάθος χρόνου, γράφοντας: «Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος».

    Την θέση του υπουργού Εξωτερικών ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διαμήνυσε πως θα επιδιώξει την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών για το ονοματολογικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσίπρας: «Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεκτή η παραίτηση Κοτζιά – Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παπαγγελόπουλος για δηλώσεις Χατζηδάκη: «Παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής μου»



    ΣΧΟΛΙΑ