• Πολιτική

    Κόντρα Μπουτάρη-Καλαφάτη για το Σκοπιανό – «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη», αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

    • NewsRoom

    Μπουτάρης Γιάννης


    Αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, για το ονοματολογικό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ).

    Ο κ.Καλαφάτης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του κ.Μπουτάρη, υποστήριξε πως “επιμένει, αμετανόητος, στο να βαπτίζει και να ξαναβαπτίζει τα Σκόπια. Επιμένει στο όνομα ‘Νέα Μακεδονία’ και ασκεί αυτό που ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν πρέπει: εξωτερική πολιτική. Επιμένει ότι ασκεί διπλωματία των πόλεων, ενώ συνομιλεί με τον πρωθυπουργό μιας χώρας και όχι με τον ομόλογό του δήμαρχο. Αυτό το παραμύθι ας σταματήσει να το λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μας υποβαθμίζει όλους”.

    Ο επικεφαλής των “Εντάξει” εξήγησε πως χαρακτηρίζει “αμετανόητο” τον δήμαρχο, “επειδή δεν ζητά συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς”, θυμίζοντας πως “χαρακτήρισε κατάπτυστο το συλλαλητήριο που έγινε για την ονομασία των Σκοπίων”.

    Ο κ.Μπουτάρης από την πλευρά του, απάντησε πως χαίρεται που ο κ.Καλαφάτης παρατηρεί συστηματικά τις συνεντεύξεις του και πρόσθεσε: “Να ζητήσω συγγνώμη από ποιον και για ποιον λόγο; Επειδή έχω μια άποψη την οποία έχω εκφράσει για το θέμα της ονομασίας;”.

    “Ο κ.Καλαφάτης όταν μετέχει ζωντανά στο συλλαλητήριο δεν ασκεί εξωτερική πολιτική;”, πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

     



    ΣΧΟΛΙΑ