• Πολιτική

    Κίνα: Ελέφαντας εισέβαλε σε χωριό για να φάει

    • NewsRoom
    elefantas


    Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι ενός χωριού της επαρχίας Γιουνάν,στην Κίνα, όταν ένας πεινασμένος ασιατικός ελέφαντας έκανε επιδρομή τρώγοντας όλες τις μπανάνες και το καλαμπόκι. Οι άγριοι ασιατικοί ελέφαντες στην Κίνα βρίσκονται υπό προστασία. Σήμερα υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 300.

    Σχετικά με το περιστατικό, όπως περιέγραψε ένας χωρικός «Σηκώθηκα γύρω νωρίς το πρωί για να πάω στα ζώα μου στο βουνό και τότε είδα τα ίχνη ενός ελέφαντα. Γυρίζοντας το απόγευμα στο χωριό βλέπω τον ελέφαντα να τρώει μπανάνες».

    Παράλληλα, ένας ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Γιουνάν δήλωσε «Χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας φύσης αυξάνεται τα τελευταία χρόνια στην Κίνα ο αριθμός των άγριων ασιατικών ελεφάντων».

    Το γεγονός αυτό έχει όμως ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων και ελεφάντων. Τον περασμένο Αύγουστο ένας ελέφαντας χτύπησε μία οικογένεια που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, στο Τσινγκόνγκ, σκοτώνοντας δύο μέλη της.

    Ο πεινασμένος ελέφαντας εξακολουθεί να βρίσκεται στη Γιουνάν και παρακολουθείται από τη δασονομία, η οποία προειδοποίησε τους κατοίκους να μην τον προκαλέσουν ή τον χτυπήσουν.

    Τέλος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δώσει αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκαλούν οι ελέφαντες στις καλλιέργειες και τα σπίτια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η NASA κατασκεύασε το λάστιχο του μέλλοντος (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόσωπο της Χρονιάς 2017 για το Time αναδείχθηκε το κίνημα #MeToo (video)



    ΣΧΟΛΙΑ