• Πολιτική

    Καμμένος: Το Κατάρ θα μεσολαβήσει στην Τουρκία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος (Δ) και Khalid bin Mohammed Al Attiyah (Α) (φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)


    Το Κατάρ θα μεσολαβήσει για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, χώρα με την οποία έχει στενές σχέσεις, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την συνάντησή του στην Αθήνα με τον Dr. Khalid Al – Attiyah, υπουργό Άμυνας της χώρας της Μέσης Ανατολής.

    «Γνωρίζοντας τις σχέσεις που έχει το Κατάρ με την Τουρκία, ο ίδιος ο υπουργός κατά την τελευταία μας επίσκεψη έδειξε ενδιαφέρον για να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών», τόνισε ο κ.Καμμένος.

    Ο Πάνος Καμμένος ευχαρίστησε τον ομόλογό του από το Κατάρ για την συμπαράσταση της Ντόχα στην Αθήνα σχετικά με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Παράλληλα, εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος του Κατάρ με το συμβούλιο συνεργασίας του Κόλπου, ενώ υπενθύμισε ότι το Κατάρ ήταν η μοναδική χώρα που επένδυσε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης

    Από την πλευρά του, ο κ. Dr. Khalid Al – Attiyah, εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι.

    Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών εξήραν το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας – τεχνολογικό, οικονομικό, κλπ, και συμφώνησαν στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων στο επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας, ιδιωτικής και κρατικής. Επίσης, συμφώνησαν στην εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Βόμβα» Καμμένου: Προσχεδιασμένη και με εντολή Ερντογάν η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών



    ΣΧΟΛΙΑ