• Top Stories

    Άλλα λέει τώρα ο Καμμένος: Με τον Τσίπρα είμαστε σε πλήρη συνεννόηση – Γνώριζε το plan B (video)

    • NewsRoom


    Να περάσει την εικόνα της πλήρους σύμπνοιας και της αγαστής συνεργασίας μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό επιχείρησε ο Πάνος Καμμένος μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε εξαιτίας του plan B στο σκοπιανό και το θέμα των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κινήθηκε οριακά στο να εκθέσει τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι γνώριζε τις θέσεις του, αλλά δεν τις ενέκρινε, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί στη συνέντευξη εάν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εν γνώση του ότι ο κ. Καμμένος θα τις παρουσίαζε στις συναντήσεις του στις ΗΠΑ. Ο υπουργός Άμυνας δεν σήκωσε το γάντι απέναντι στα «μαχαιρώματα» που δέχθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές.

    Με τον πρωθυπουργό είμαστε σε πλήρη αρμονία, πάντα συνεννοούμαστε, δήλωσε στην συνέντευξή του, το πρωί της Δευτέρας, στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι ο Αλ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για το plan B στο σκοπιανό, αλλά δεν το ενέκρινε ως εθνική πολιτική. Επανέλαβε ότι δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία όσο βρισκόταν στις ΗΠΑ, ενώ σε ερώτηση εάν θα υπάρξει συνάντηση δεν έδωσε σαφή απάντηση, παρά μόνο είπε ότι μιλάνε πολύ συχνά και έχουν μια πολύ έντιμη σχέση.

    «Το τι έχει γραφεί είναι απίστευτο. Θέλω να τα ξεκαθαρίσω. Το ταξίδι στις ΗΠΑ ήταν πολύ πετυχημένο για την Ελλάδα. Πιστοποιήθηκε ότι οι ΗΠΑ εμπιστεύονται τη χώρα ως κέντρο σταθερότητας στο νοτιοανατολική Μεσόγειο.

    » Ως υπουργός Αμυνας θα πω στον λαό ότι εξασφαλίσαμε σημαντικά πράγματα από τις ΗΠΑ, βοήθεια προς τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, σε επίπεδο προγραμμάτων βοήθειας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι οι ΗΠΑ περιμένουν πρωτοβουλίες σε σχέση με την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. Να είμαστε το κέντρο του διαλόγου στη Μεσόγειο. Έχουμε ισχυρή αμυντική σχέση με Ισραήλ, αλλά και σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

    Για το σχέδιο Β, ανέφερε ότι «με τον πρωθυπουργό πάντα συνεννοούμαστε. Η κυβέρνηση με δύο κόμματα είχε τρεις στόχους: την έξοδο από τα μνημόνια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής που κατέλυσε δημοκρατικούς θεσμούς και ανάπτυξη της χώρας. Ποτέ δεν είπαμε ότι ταυτιστήκαμε ιδεολογικά. Δεν πρόκειται για κυβέρνηση συμφερόντων. Δεν βρεθήκαμε για να κρύψουμε σκάνδαλα του παρελθόντος όπως ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο. Είμαστε σε πλήρη αρμονία» είπε.

    Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός γνώριζε για το plan Β ο Πάνος Καμμένος απάντησε ότι έχει ξεκαθαρίσει την άρνηση του στην Συμφωνία των Πρεσπών από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό. «Αυτό είπαμε ότι θα κάνουμε. Αυτή ήταν και η θέση απέναντι στους εταίρους. Δεν εμποδίσαμε την κυβέρνηση να κάνει έναν διάλογο, να δείξει ότι έχει καλή διάθεση για λύση. Στη συμφωνία ουδέποτε συμφωνήσαμε, δεν είναι μια συμφωνία από το ΝΑΤΟ ή τις ΗΠΑ. Είναι η επίσημη θέση του ΥΠΕΞ και της κυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι δεν θα συμπράξουμε.

    » Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχα υποχρέωση ως κυβερνητικός εταίρος να εξηγήσω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Η συζήτηση έγινε ενώπιον του Έλληνα πρέσβη. Εγώ ως κυβερνητικός εταίρος δεν πρόκειται να την ψηφίσω και προκειμένου να μην έρθουμε σε αδιέξοδο παρουσίασα ένα εναλλακτικό σχέδιο. Μέχρι τώρα δικαιονόμαστε γιατί το 70% του λαού της ΠΓΔΜ δεν τη δέχεται και έτσι θα συνεχίσει ο αλυτρωτισμός στη γειτονική χώρα».

    «Ο Τσίπρας γνωρίζει, αλλά δεν εγκρίνει»

    Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός γνωρίζει την εναλλακτική, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Την εναλλακτική τη γνωρίζει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν την εγκρίνει ως εθνική πολιτική. Θα ήταν μια εναλλακτική από τη στιγμή που η συμφωνία δεν προχώραγε είτε από εμάς είτε στην ΠΓΔΜ».

    Σε ερώτηση τι θα πράξει εάν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει για έγκριση στην Ελλάδα, απάντησε ότι σε περίπτωση που βρεθούν σήμερα 11 αποστάτες στην Βουλή της ΠΓΔΜ, στη συνέχεια εξετασθεί ότι η συμφωνία έχει τηρηθεί, κι αν τότε έρθει για κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο, τότε «εμείς θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση».

    «Δεν πρόκειται να κάνω τη χάρη στον Μητσοτάκη και να αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Αυτό να το ξεχάσουν» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.

    Για τις αμερικανικές βάσεις

    Αναφορικά με τις αμερικανικές βάσεις, απάντησε πως «άκουσα ότι θα φέρουμε βάσεις στην Ελλάδα λες και ερχόμαστε για να ανατρέψουμε το ‘έξω οι βάσεις του θανάτου’. Πρώτα από όλα δεν είναι βάσεις του θανάτου» είπε και υπενθύμισε τη δήλωση Τσίπρα στη ΔΕΘ ότι οι ΗΠΑ είναι ο κύριος στρατηγικός εταίρος της χώρας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας «δεν μιλάμε για βάσεις που έρχονται να υποκαταστήσουν την εθνική κυριαρχία της χώρας. Και η Σούδα είναι μια βάση που δίνει διευκολύνσεις σε δυνάμεις του ΝΑΤΟ».

    «Για ποιες ποιες βάσεις μιλάμε; Στη Λάρισα βρίσκεται το ΑΤΑ και η 1η Στρατιά. Στα πλαίσια αυτών υπάρχουν ΝΑΤΟϊκές δομές. Στη ΝΑΤΟϊκή δομή της Πολεμικής Αεροπορίας ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ. Αυτά θα προτιμούσαμε να είναι στη Σμύρνη; Μήπως καταπατείται η εθνική κυριαρχία όταν δίνουμε διευκολύνσεις στο αεροδρόμιο της Λάρισας που προβλέπεται σε μια συμμαχική χώρα; Στο Βόλο ζήτησαν στο Στεφανοβίκειο που υπάρχουν Απάτσι του στρατού να φιλοξενηθεί βάσει ελικοπτέρων που φεύγει από την Τουρκία. Το να υπάρχουν και 360 οικογένειες που θα αφήσουν στο Βόλο και 5 δεκάρες, θα αναβαθμιστεί ο Βόλος και θα ενισυχθεί η ασφάλεια γιατί θα έρθουν πέραν των ελικοπτέρων, θα έρθει και ένας στρατός απάτσι. Στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα λιμάνι το οποίο ζήτησαν να χρησιμοποιηθεί για μεταφορές συμμαχικών δυνάμεων στα Βαλκάνια. Πάντα χρησιμοποιούνταν αυτό. Θα προτιμούσαμε αυτό να γίνεται από τη Βάρνα και να είναι η Βουλγαρία ο ισχυρός εταίρος;» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.

    Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «εγώ ζήτησα εδώ και 3 χρόνια να δούμε πώς μπορεί να ενισχυθεί με παρουσία συμμαχικών δυνάμεων η Κάρπαθος. Η Κάρπαθος είναι το εναλλακτικό αεροδρόμιο του Κανάβεραλ της ΝΑΣΑ. Νομίζετε ότι ο υπ. Άμυνας σχεδιάζει πολεμικά σχέδια και τα περνάει έξω; Υπάρχει συνεννόηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρουσιάζονται στο ΚΥΣΕΑ και εγκρίνονται ή απορρίπτονται».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιχείρηση γεφύρωσης του χάσματος από Τσίπρα – Καμμένο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανταποδίδει τα πυρά ο Καμμένος: Ξύδι και θα μπούμε στη Βουλή και ο Αλέξης θα νικήσει

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μήνυμα Τσίπρα σε Καμμένο: Κανείς δεν μπορεί να ρίξει την Κυβέρνηση-Δεν υπάρχει plan b για Πρέσπες



    ΣΧΟΛΙΑ