• Πολιτική

    Κ. Μητσοτάκης: Ο «εθνικός μεσάζων» Παπαδόπουλος πούλησε όπλα στον ISIS, αλλά κανένα αυτί δεν ιδρώνει

    • NewsRoom


    «Ο κ. Τσίπρας διέψευσε πρωτίστως τις προσδοκίες των νέων ανθρώπων» επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα εκδήλωσης της ΟΝΝΕΔ. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε μια σκληρή επίθεση, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην αποκάλυψη για την εμπλοκή του Βασίλη Παπαδόπουλου -του «εθνικού μεσάζοντα», όπως τον αποκάλεσε- στην προμήθεια με πολεμικό υλικό στους τζιχαντιστές του ISIS.

    «Συμβαίνουν πράγματα αδιανόητα, τα οποία φαίνονται τελείως κανονικά και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Ο κ. Παπαδόπουλος εθνικός μεσάζων του υπουργείου Άμυνας, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS, στη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση διεθνώς», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ήρθε ένας νέος πρωθυπουργός, ένας νέος άνθρωπος. Πολλοί τον πίστεψαν ότι θα άλλαζε τα πράγματα και αυτός παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες συστήματος, το οποίο και θα άλλαζε». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συζήτηση περί νέας παρέμβασης στη λειτουργία της Δικαιοσύνη, με αφορμή τις συστάσεις του υπ. Δικαιοσύνης προς τους δικαστές σχετικά με την υπόθεση του πόθεν έσχες τους, την ώρα που βρίσκεται εν εξελίξει.

    «Βλέπουμε θεσμική επίθεση στην ίδια τη δικαιοσύνη, στην αρχή διάκρισης των εξουσιών και τα θεωρούμε φυσιολογικά. Έχουμε μία διαρκή φθορά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η οικονομία κάνει κύκλους άλλα αν εξασθενήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί, τότε το μέλλον της χώρας προμηνύεται εξαιρετικά δυσοίωνο», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ιδεολογικό στίγμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Η πολιτική θέλει δύσκολες αποφάσεις, όμως η κεντρική μας κατεύθυνση είναι αδιαπραγμάτευτη. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας. Σε ένα κράτος που θα αναδιανέμει και πιστεύουμε στην έννοια της αλληλεγγύης. Δεν είμαστε άτομα και αριθμοί, είμαστε κοινωνία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα, δεν έχει ταξικό πρόσημο, πιστεύει σε κοινωνική κινητικότητα και καλύτερος μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας είναι η παιδεία», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στην ΟΝΝΕΔ για τις επιλογές που κάνει και κάλεσε τα μέλη της ότι η πολιτική πάνω από όλα είναι συμμετοχή διαφορετικά, όπως τόνισε, κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν. «Η πολιτική πρέπει να διαμορφώνεται από αυτούς που δημιουργούν και παίρνουν τη ζωή τους στα χέρια τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ενδείξεις ότι ελληνικά όπλα κατέληξαν στα χέρια του ISIS 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Ιδού τα ντοκουμέντα που δείχνουν ότι πυρομαχικά του Παπαδόπουλου βρέθηκαν στην κατοχή τζιχαντιστών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ενωση δικαστών ΣτΕ προς Κοντονή: «Αυτή είναι η απόφαση για το πόθεν έσχες για να σταματήσουν οι ανακρίβειες»

     



    ΣΧΟΛΙΑ