• Πολιτική

    Εισαγγελία Αρείου Πάγου: Άσκησε αναίρεση στο βούλευμα για τους στημένους αγώνες

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Από την αρχή οδεύει να κριθεί η παραπομπή ή όχι σε δίκη και για ποιες κατηγορίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Δεκαεπτά ημέρες μετά το παραπεμπτικό βούλευμα, με το οποίο οι περισσότεροι κατηγορούμενοι απαλλάσσονταν από βαριά αδικήματα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης άσκησε σήμερα (τελευταία ημέρα της εκ του νόμου προθεσμίας) αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

    Νομικούς λόγους επικαλείται στην αναίρεση του ο κ. Βουρλιώτης και τώρα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή την αναίρεση κι αν θα στείλει τη δικογραφία πίσω στο Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση.

    Είναι η υπόθεση για την οποία την περασμένη Κυριακή ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ασκήσει δριμεία κριτική, κάνοντας λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση του βουλεύματος.

    Με εκείνο το βούλευμα, παραπέμφθηκαν σε δίκη 28 εμπλεκόμενοι για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος, μεταξύ άλλων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος απηλλάγη από άλλα 3 βαριά αδικήματα, ενώ και το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης μετατράπηκε σε πλημμέλημα. Η παραπομπή του κ. Μαρινάκη ήταν κατά πλειοψηφία.

    Ο ένας από τους τρεις δικαστές ειχε ζητήσει την πλήρη απαλλαγή του.

    Ακόμα 27 άτομα, παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλοι, παραπέμφθηκαν για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες.

    Επίσης, με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονται πλήρως άλλα επτά άτομα από τους αρχικά παραπεμφθέντες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση-βόμβα από το ΣτΕ: Συνταγματική και νόμιμη η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόταση παραπομπής σε δίκη για 6 εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρειος Πάγος: Αποφάσισε την έκδοση του Mr Bitcoin στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ