• Ελλάδα

    Εισαγγελέας Τουλουπάκη: «Τηρήθηκε το γράμμα του νόμου στην υπόθεση της Novartis»

    Ελένη Τουλουπάκη

    Ελένη Τουλουπάκη


    Απαντήσεις στις (πολιτικές) επικρίσεις για τη διαδικασία που τηρήθηκε τόσο στη λήψη των καταθέσεων από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, όσο και την αποστολή της δικογραφίας της Novartis στην Βουλή για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και τους οκτώ πρώην υπουργούς, δίνει η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι επίκουροί της, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

    Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

    «Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση NOVARTIS. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση.»

    Παράλληλα, οι εισαγγελείς διευκρινίζουν ότι, «η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για τη Novartis είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με ενδεχόμενες έρευνες που πιθανώς διενεργούνται από άλλα κράτη».

    Μια διευκρίνιση που από νομικούς κύκλους ερμηνεύεται ότι έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της δικογραφίας, η οποία πιθανόν να έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στις αμερικανικές αρχές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Κ.Καραμανλής καλύπτει τον Δ.Αβραμόπουλο για την υπόθεση Novartis

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προανακριτική για όλα τα πολιτικά πρόσωπα στη δικογραφία για τη Novartis προτείνει ο Τσίπρας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα»: Παράνομη η χορήγηση προστασίας στους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ