• First Top Stories

    Υπόθεση Σαουδικής Αραβίας: «Όχι» από την Βουλή στο αίτημα Καμμένου

    • NewsRoom


    Απορριπτική ήταν η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής στο αίτημά του Πάνου Καμμένου να επιστραφεί η δικογραφία στην τακτική δικαιοσύνη σχετικά με την εμπλοκή του για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της επιστημονικού οργάνου του κοινοβουλίου με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου εξηγεί τους λόγους που δεν έδωσε το “πράσινο φως” στην  υπόθεση του κ. Καμμένου, καθώς δεν μπορεί να «προσπεράσει» το άρθρο 86 του Συντάγματος. Επισημαίνει πως το μόνο αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο και την άσκηση ενδεχομένων διώξεων κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι η Βουλή.

    Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ζητήσει τόσο από την αρμόδια εισαγγελέα Διαφθοράς όσο και από τον Πρόεδρο της Βουλής, να παρακαμφθεί το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να ελεγχθεί για την υπόθεση ως φυσικό πρόσωπο. Με την σειρά του ο κ. Νίκος Βούτσης απηύθυνε σχετικό ερώτημα προς το επιστημονικό συμβούλιο του κοινοβουλίου το οποίο και απέρριψε το αίτημα του κ Καμμένου.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εξεταστική Επιτροπή για Καμμένο και Σαουδική Αραβία ζητά η ΝΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαουδική Αραβία: Τα πρόσωπα που καίγονται μαζί με το Πάνο Καμμένο



    ΣΧΟΛΙΑ