• Ελλάδα

    This is SYRIZA: Η συντριβή του Λουράντου και οι αυξήσεις στην ΔΕΗ

    πρόεδρος-ΠΦΣ

    Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος


    Θα θυμάστε ίσως πριν από κάποια χρόνια, όταν οι “αγανακτισμένοι” πλημμύριζαν το Σύνταγμα και ο ΣΥΡΙΖΑ άρχιζε να αυξάνει την “πελατεία” του, τον Κωνσταντίνο Λουράντο, επί χρόνια πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, να στρέφεται με δριμύτητα κατά της τότε κυβέρνησης και να ενστερνίζεται τη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή της Κουμουνδούρου.

    Η στάση αυτή είχε προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς, καθώς ο Κ. Λουράντος προερχόταν από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Κι όμως, η ταύτισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αξιοσημείωτη: υποστήριξε ανοιχτά αρχικά την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής, και έπειτα και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, θεωρώντας προφανώς ότι αυτό ήταν προς το συμφέρον του επαγγελματικού κλάδου που εκπροσωπούσε. Ενός κλάδου που είχε βρεθεί τότε στο “στόχαστρο” των δανειστών, οι οποίοι ζητούσαν να αλλάξει ένα κατεστημένο δεκαετιών που έχει να κάνει με το ποιος μπορεί να έχει άδεια φαρμακείου, ποια φάρμακα μπορούν να πωλούνται και εκτός φαρμακείων, κλπ.

    Προφανώς, ο κ. Λουράντος πίστεψε, όπως και πολλοί… αθώοι ψηφοφόροι, τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Πίστεψε πως με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κανείς δεν θα πειράξει τα φαρμακεία. Και την “πάτησε”. Δεν είναι τυχαίο ότι το περασμένο καλοκαίρι, στις εκλογές του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η παράταξη του κ. Λουράντου κατετάγη μόλις τέταρτη, με 17 ψήφους επί 178 εκλεκτόρων και μία έδρα στο 15μελές διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ. Παραμένει βέβαια πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

    Τώρα, λοιπόν, με τροπολογία του υπουργείου Υγείας, προβλέπεται η χορήγηση άδειας φαρμακείου και σε μη φαρμακοποιούς, η οποία θα χορηγείται με απόφαση περιφερειάρχη, και ο κάτοχος της άδειας μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής πλην της ανώνυμης εταιρείας.

    Πρόκειται για μία απόφαση που αν είχε ληφθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στα… κάγκελα και θα φώναζαν, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι κάνει ό,τι ζητήσει το ΔΝΤ. Και να που τώρα, μία “αριστερή” κυβέρνηση κάνει αυτό ακριβώς. Και αν σε αυτό προσθέσει κανείς και τις “κρυφές” αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ (αύξηση της χρέωσης για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στο νυχτερινό τιμολόγιο), το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο…

    Το αστείο τς υπόθεσης είναι ότι, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση συνεχίζει να… μοιράζει χρήμα, προσπαθώντας με μερίσματα και επιδόματα να κερδίσει ψήφους από τους “μεσαίους” – “δε θα αφήσει τίποτα ο Τσίπρας για τον Μητσοτάκη”, σχολιάζουν κάποιοι… κακεντρεχείς στα social media σκωπτικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημοσκόπηση έκπληξη: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τα δύο μεγάλα κόμματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπακογιάννη: Για τα μνημόνια φταίμε όλοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» Στουρνάρα: Δεν είναι εγγυημένη η έξοδος από το μνημόνιο-Θα χρειαστεί «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης»



    ΣΧΟΛΙΑ