• Ελλάδα

    Στη Βουλή διαβιβάζεται η μήνυση Σαμαρά σε βάρος Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου

    antonis samaras

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς


    Η Βουλή θα κρίνει εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρουν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση της Novartis, έτσι όπως τους καταμήνυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε σήμερα στη Βουλή (δια του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης) τη μήνυση που κατέθεσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς σε βάρος του πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού.

    Αμελητί, όπως ορίζει ο νόμος (χωρίς δηλαδή οποιαδήποτε διερεύνηση της υπόθεσης), η Εισαγγελία στέλνει στη Βουλή τη μήνυση για να διερευνηθεί, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εάν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παπαγγελόπουλος έχουν διαπράξει τα αδικήματα που τους καταλογίζει ο κ. Σαμαράς. Μεταξύ άλλων, της ηθικής αυτουργίας στην κατάχρηση εξουσίας των εισαγγελέων που διερευνούν τη δικογραφία Νovartis και της συμμορίας.

    Το σκέλος της μήνυσης του πρώην πρωθυπουργού που αφορά στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς της Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη διαβιβάζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Ομοίως, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζεται και το σκέλος που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

    Ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέας θα κρίνει εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί η σε βάρος τους μήνυση. Σε καταφατική περίπτωση, αυτό θα σημάνει την αποκάλυψη της ταυτότητας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων.

    Στη μήνυσή του, ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «για όλες τις μηνυόμενες πράξεις των εισαγγελικών λειτουργών και των προστατευόμενων ψευδομαρτύρων, ιθύνων νους είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, από κοινού με τον εκτελεστικό του βραχίονα, αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλο, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, εξύφαναν το σχέδιο της απόπειρας πολιτικής του εξόντωσης, χρησιμοποιώντας τους εν λόγω εισαγγελικούς λειτουργούς ως πειθήνια όργανα των ανόμων στοχεύσεών τους.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη μήνυση Σαμαρά: «Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας…»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Παπαγγελόπουλος: «Ο κ. Σαμαράς παρέλειψε να μηνύσει το FBI»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απάντηση Μαξίμου στη μήνυση Σαμαρά



    ΣΧΟΛΙΑ