• Ελλάδα

    Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε παγίδα στο Μαξίμου

    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Με μία… ντρίμπλα που κανείς δεν περίμενε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπιασε στον ύπνο τα κυβερνητικά στελέχη και έστησε τη δική του “παγίδα”, που τώρα στο Μαξίμου προσπαθούν τρόπο για να μην πέσουν μέσα σε αυτήν.

    Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, “στριμωγμένη” από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε όλα τα μέτωπα (εθνικά θέματα, οικονομία, ενδοκυβερνητικές έριδες), κατά την προσφιλή της τακτική επιχείρησε να βρει διέξοδο σε ένα θέμα στο οποίο θεωρεί πως έχει προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης, προκειμένου να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά προς όφελός της. Το θέμα το οποίο επέλεξαν να αναδείξουν στο Μαξίμου, μέσω διαρροών στον “φιλικό” Τύπο και δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, ήταν αυτό του “τεμαχισμού” της εκλογικής υπερ-περιφέρειας της Β’ Αθηνών. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο ακούγεται εδώ και χρόνια, και πρακτικά λίγοι είναι αυτοί που διαφωνούν με μία τέτοια απόφαση. Άρα, λογικά με την προώθηση μίας τέτοιας πρότασης ο ΣΥΡΙΖΑ θα κέρδιζε πόντους. Σωστά;

    Όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά τελικά. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπιασε το… μπαλάκι που του πέταξαν από το Μαξίμου και το πέταξε με δύναμη πίσω, απαντώντας με έναν τρόπο που δεν είχε προβλέψει κανείς: συνδέοντας το θέμα της κατάτμησης της Β’ Αθηνών με αυτό της χορήγησης δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, που είναι ένα επίσης ιδιαίτερα δημοφιλές αίτημα, το οποίο όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε φαίνεται και πολύ διατεθειμένη να υλοποιήσει.

    “Ας έρθει τώρα στη Βουλή να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Εφόσον ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξει το θέμα, δεν έχει παρά να στηρίξει την πρότασή μας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους”, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου της ΝΔ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Βήμα της Κυριακής”.

    Η έξυπνη αυτή “παγίδα” του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, και είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας την εν λόγω συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, δε βρήκε ούτε μία κουβέντα για να απαντήσει στην πρόταση για κοινή ψήφιση και των δύο μεταρρυθμίσεων. Προφανώς, στην Κουμουνδούρου πιάστηκαν εξαπίνης και δεν είχαν άμεσα μία απάντηση να δώσουν, προτιμώντας την “αφωνία”. Η απάντηση σίγουρα θα δοθεί τελικά, αλλά θα είναι πια αργά, καθώς ήδη οι εντυπώσεις έχουν δημιουργηθεί: η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μία επικοινωνιακή νίκη, και το μόνο που μπορεί να κάνει πια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να περιορίσει τις αρνητικές εντυπώσεις από μία ακόμα στρατηγική ήττα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παυλόπουλος προς Σκόπια: Χονδροειδής προπαγάνδα να αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Δημόσιο θα «πληρώνει» για 3 χρόνια τις δόσεις των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στο Νόμο Κατσέλη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι business των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών στη Σερβία



    ΣΧΟΛΙΑ