• Κοινωνία

    Ποινική δίωξη στις 2 γυναίκες που έριχναν λάδι στα εκθέματα μουσείων – Αναβλήθηκε η δίκη τους

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Να εξαγνίσουν τα εκθέματα κι όχι να προκαλέσουν βανδαλισμούς υποστηρίζουν ότι ήθελαν οι γυναίκες Ρομά, βουλγαρικής υπηκοότητας, που έριχναν “λάδι και μύρο” σε μουσεία και συνελήφθησαν επί τω έργω χθες το πρωί στην Παλιά Βουλή.

    Οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

    Οι συλληφθείσες παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Επιθυμία τους ήταν να δικαστούν σήμερα, ωστόσο κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία απουσίαζαν από τη δικογραφία, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί.

    Οι δικαστές έκριναν απαραίτητη την προσκόμιση της έκθεσης από το γενικό χημείο του κράτους ώστε να αποσαφηνιστεί εάν πράγματι το υγρό που οι δύο κατηγορούμενες έριχναν σε αγάλματα κι άλλα εκθέματα των μουσείων, ήταν πράγματι μίγμα από λάδι και νερό ή κάτι διαφορετικό.

    Οι συλληφθείσες αρνούνται ότι έριχναν το συγκεκριμένο υγρό για να προκαλέσουν φθορές. Υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τη θρησκευτική αίρεση στην οποία φέρεται να ανήκει η μία από τις δύο γυναίκες, “το λάδι και το μύρο αναφέρεται και στις γραφές ότι εξαγνίσει”. Η δεύτερη συλληφθείσα φέρεται να υποστηρίζει ότι συνόδευσε τη συγκατηγορουμένη της στην ιδιαίτερη… αποστολή της.

    Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν από την αστυνομία επ’ αυτοφώρω, την ώρα που ετοιμάζονταν για ρίξουν το “λάδι” στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή. Ο φύλακας είχε αναγνωρίσει τη μία από τις δύο γυναίκες, από τις φωτογραφίες που είχε διανείμει η αστυνομία σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και αμέσως ειδοποίησε την Αμεσο Δράση.

    Οι ίδιες φέρονται να έχουν προκαλέσει φθορές στο Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λυδία Κονιόρδου: «Υπερβολές τα περί βανδαλισμού, απλά κάποιες κυρίες… άπλωναν λάδι στα εκθέματα»!

     



    ΣΧΟΛΙΑ