• Ελλάδα

    Ντάισελμπλουμ: Ευτυχώς που υπάρχουν Τσίπρας και Τσακαλώτος

    Dutch Finance Minister and president of the Eurogroup Jeroen Dijsselbloem


    Όταν ένας κορυφαίος Ευρωπαίος παράγοντας, έστω και απερχόμενος, πλέκει το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, αυτό αναμφίβολα αποτελεί “παράσημο” και για τους δύο. Όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αισθάνονται άνετα με αυτό το “παράσημο” του Γερούν Ντάισελμπλουμ…

    Ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, στην τελευταία του συνέντευξη πριν την επίσημη παράδοση των καθηκόντων του στον Μάριο Σεντένο, αναφέρεται στο ελληνικό ζήτημα και στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ίδιος και η Ευρωομάδα, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος ποτέ δεν υποστήριξε μία αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι που θα ήταν “ένα τεράστιο λάθος”, κατά τον ίδιο.

    “Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και, φυσικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα έχουν υπάρξει ευκολότερα έκτοτε […] είναι μία εντελώς διαφορετική κατάσταση”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Είναι μία δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί. Γιατί ο Ντάισελμπλουμ δεν είναι όποιος κι όποιος, αλλά ένα πρόσωπο το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στοχοποιήσει, ενώ και η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον παρουσίαζε λίγο-πολύ ως “εχθρό” της χώρας – θυμόμαστε όλοι και το περιστατικό με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Αθήνα, με την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου.

    Πώς να βλέπουν άραγε αυτούς τους γενναιόδωρους επαίνους του απερχόμενου προέδρου του Eurogroup προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισαν τη σημερινή κυβέρνηση για να συγκρουστεί με τον “κακό” Ντάισελμπλουμ και τους άλλους “κακούς” του διευθυντηρίου των Βρυξελλών; Μάλλον σαν επιστέγασμα αυτού που ήδη γνώριζαν: ότι κάποιοι τους δούλεψαν ψιλό γαζί…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αιχμές Handelsblatt: Οι Έλληνες δεν χρωστάνε μόνο στους δανειστές αλλά και στο κράτος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάλι τα ίδια: Πρέπει να προλάβουν 70 προαπαιτούμενα σε 1 εβδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα γραφεία της Golman Sachs στο Λονδίνο ο Γ. Στουρνάρας-Τι ζήτησε από τα ξένα funds



    ΣΧΟΛΙΑ