• Ελλάδα

    Υπουργοί κατά Πανούση στον Άρειο Πάγο

    Γιάννης Πανούσης

    Γιάννης Πανούσης


    Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τον πρώην υπουργό Γιάννη Πανούση, η οποία, όπως έγραφε χθες το mononews.gr (και επιβεβαιώνεται πλήρως σήμερα), θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

    Ήδη το μεσημέρι μετέβησαν στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τη γνωστή πλέον υπόθεση, αλλά και να υποβάλουν μηνύσεις εναντίον του Γιάννη Πανούση, αναφορικά με τις καταγγελίες του για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, που συνδέονται με τρομοκράτες, οι οποίοι απειλούν τη ζωή του.

    Διαβάστε ακόμα : Πάνος Λάμπρου : Ο Μπανιάς, ο Ρήγας, η Τήλος και οι Πυρήνες

    Η θέση της κυβέρνησης απέναντι στις καταγγελίες του πρώην υπουργού είναι ότι πρόκειται για χυδαίους ισχυρισμούς, οι οποίοι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Θέτει, μάλιστα, το ερώτημα γιατί ο Γ. Πανούσης δεν έκανε αυτές τις καταγγελίες νωρίτερα, αλλά και γιατί επέλεξε να το κάνει μέσω των ΜΜΕ, αντί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

    Όμως το μέτωπο του Μαξίμου είναι διπλό: από τη μία βάλλει εναντίον του Γιάννη Πανούση, και από την άλλη εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στα ΜΜΕ, που προβάλλουν τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού, τον οποίο κατηγορεί ότι τους δίνει ανακριβή στοιχεία. Το στίγμα της κυβερνητικής στάσης έδωσε η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία με δήλωσή της, το βράδυ της Τρίτης, στράφηκε εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Mega, καταγγέλλοντας ότι δεν της επετράπη να παρέμβει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού για να τοποθετηθεί επί των ρεπορτάζ για την υπόθεση Πανούση και προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του καναλιού.

    Διαβάστε ακόμα : Τσίπρας σε συνεργάτες του : Πού το πάνε Πανούσης και Βενιζέλος ;

    Λίγο αργότερα, στην τηλεοπτική εκπομπή “Ανατροπή” του ίδιου καναλιού, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, πήγε ένα βήμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας “κατασκευασμένα” τα στοιχεία, που επικαλείται ο Γιάννης Πανούσης, και υποστηρίζοντας πως – όποιος τα κατέχει – διαπράττει βαρύ ποινικό αδίκημα.

    Το σίγουρο είναι ότι η “υπόθεση Πανούση” δε θα τελειώσει σύντομα, και πιθανότατα θα “ταλαιπωρήσει” την επικαιρότητα για αρκετό καιρό ακόμα…



    ΣΧΟΛΙΑ