• Ελλάδα

    Νεκρός ο Βασίλης Στεφανάκος – Τον «γάζωσαν» στο αυτοκίνητο του με 22 σφαίρες

    • NewsRoom
    Στεφανάκος

    Βασίλης Στεφανάκος


    Νεκρός έπεσε  το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, δεχόμενος πυρά αγνώστων από όπλο Καλάσνικοφ, στη Λεωφόρο Αθηνών 302, στο ύψος του Παλατάκι Χαϊδαρίου.

    Ο Στεφανάκος βρισκόταν εντός του οχήματός του, βγαίνοντας από τη μάντρα αυτοκινήτων που διατηρούσε στην περιοχή, όταν μια μηχανή λευκού χρώματος στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, προσέγγισαν το όχημα. Ένας από τους επιβαίνοντες χρησιμοποίησε καλάσνικοφ και άρχισε να βάλλει κατά του πρώην βαρυποινίτη με αποτέλεσμα να πέσει άμεσα νεκρός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και τον πυροβόλησαν, με συνολικά 22 σφαίρες, προφανώς γνωρίζοντας ότι το αυτοκίνητο είναι θωρακισμένο.

    Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι δράστες αναζητούνται. Κοντά στο σημείο υπάρχει μάνδρα αυτοκινήτων ιδιοκτησίας του θύματος, ενώ όπως έγινε γνωστό ο Στεφανάκος είχε μόλις κατέβει από το διαμέρισμα στο οποίο έμενε.  Ο Βασίλης Στεφανάκος, οδηγούσε μια BMW η οποία ήταν θωρακισμένη.

    Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

    Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Ποιος είναι ο Βασίλης Στεφανάκος

    Ο  πρώην βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος, έγινε γνωστός στους κύκλους της αστυνομίας με τους χαρακτηρισμούς «νονός των νονών», ο «αρχηγός της Greek Mafia» και ο «φίλος των Πυρήνων».

    Πριν τον συλλάβουν τον Ιανουάριο του 2008, εκκρεμούσαν εις βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης: το ένα για την ηθική αυτουργία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου (26/08/2006) στο Περιστέρι και το άλλο για την απόδραση των Αλκέτ Ριζάι (φυσικού αυτουργού της δολοφονίας) και Βασίλη Παλαιοκώστα (04/06/2006) με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

    Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Τελευταία καταδίκη του ήταν στις 14 Δεκεμβρίου 2006 (σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για τη μεγάλη υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο που πιάστηκαν το 2002).



    ΣΧΟΛΙΑ