• Ελλάδα

    ΕΜΥ: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου

    • NewsRoom
    ΕΜΥ καιρός

    Φωτογραφία αρχείου


    Νέα, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια, με χιονοπτώσεις στα κεντρικά, στα ανατολικά και στα νησιά του Αιγαίου αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου, παρά την αισθητή βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός από τις πρωινές ώρες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΜΥ, οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με 5-7 και στο Αιγαίο 8 και 9 μποφόρ, γεγονός που επιβάλει τη συνέχιση απαγόρευσης του απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Ενδέχεται να επιτραπεί ο απόπλους σε ορισμένα πλοία μετά τις 5 μμ αφού υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Στον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων γίνονται κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κανονικά λειτουργούν οι γραμμές Πέραμα – Σαλαμίνα και Κυλλήνη – Ζάκυνθος.

    Ωστόσο οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνήσουν νωρίτερα με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

    Τα προβλήματα από την χιονόπτωση στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας έχουν αποκατασταθεί και έχει επιτραπεί η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί χθες το απόγευμα από τα διόδια Αφιδνών.

    Στην Αττική, όπως διαβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Γιάννα Τσούπρα «όλοι οι δρόμοι είναι καθαροί αλλά η Τροχαία απαγόρευσε τη διέλευση από ορισμένα σημεία για προληπτικούς λόγους». Η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει στην περιφερειακή Πεντέλης και στο Διόνυσο, στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, όπως και στα Βίλια της Μάνδρας όπου τα αποχιονιστικά «επιχειρούν από την πρώτη στιγμή των χιονοπτώσεων». Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την νύχτα αναφέρει η κ Τσούπρα, προβλέπει «την αύξηση του αριθμού λειτουργίας των αποχιονιστικών στα 23 μηχανήματα».

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ από το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανόν τη νύχτα και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο 200 – 300 μέτρα. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου με χαμηλότερη στα βόρεια κατά 2 με 4 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεων το βράδυ κυρίως στα ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 6 και πιθανώς 7 μποφόρ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στην Αχαΐα: Βρέθηκε 80χρονη νεκρή, θαμμένη στο χιόνι



    ΣΧΟΛΙΑ