• Ελλάδα

    Δημόσιοι Υπάλληλοι: Και όμως ψηφίζουν Μητσοτάκη. Πώς γύρισε το κλίμα


    Ακόμα και οι πιο… πιστοί ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, φαίνεται πως του έχουν πια γυρίσει την πλάτη. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των εκλογών της ΑΔΕΔΥ, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία (ΔΑΚΕ) κυριάρχησε, αφήνοντας πίσω τις παρατάξεις του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ειδικότερα, η ΔΑΚΕ απέσπασε 18 έδρες (μάλιστα παρά μία ψήφο θα έπαιρνε και μία ακόμα), έναντι 15 της προσκείμενης στο ΚΚΕ, ΔΑΣ, 14 της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και 13 της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξης. Άλλες 9 έδρες απέσπασαν οι Αριστεριστές, 8 η Λαϊκή Ενότητα, 6 οι ανεξάρτητοι της Ανατροπής και μία έδρα η ΕΑΚ. Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΑΔΕΔΥ αναλαμβάνει την προεδρία πρόσωπο προερχόμενο από τη ΔΑΚΕ, και συγκεκριμένα ο Γιάννης Πάιδας.

    Η εξέλιξη αυτή δεν έρχεται βέβαια ως κεραυνός εν αιθρία, ούτε και είναι μεμονωμένο περιστατικό, αφού είχαν προηγηθεί οι εκλογικές νίκες της ΔΑΚΕ στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών και στις εκλογές για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια και το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

    Τι σημαίνουν όλα αυτά; Προφανώς ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ… κατά ριπάς πιστεύοντας στις εξαγγελίες του, απογοητεύτηκαν πλήρως από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και αντίθετα τώρα πείθονται περισσότερο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει για την επόμενη ημέρα με μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Αυτή τη φορά όχι με λαϊκίστικες εξάρσεις και παχυλές υποσχέσεις, αλλά με απτές, ρεαλιστικές προτάσεις.

    Κι ας προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία το Μαξίμου να παρουσιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως… φονέα των δημοσίων υπαλλήλων, αναφορικά με τη θητεία του ως υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Φαίνεται πως (και) οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν καταλάβει ότι κάποιοι τους δουλεύουν ψιλό γαζί…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κυβερνητικές πηγές: «Άμεσα ο διαγωνισμός για το Καζίνο στο Ελληνικό»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Δολοφονία Στεφανάκου: Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ – 29 κάλυκες από καλάσνικοφ βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τηλεοπτικές άδειες: Ανοίγονται σήμερα οι δύο τελευταίοι φάκελοι



    ΣΧΟΛΙΑ