• Πολιτική

    H Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να μετατρέψει το Κατάρ σε νησί!

    • NewsRoom
    Qatar

    O εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al-Thani


    Σε άλλη διάσταση απειλεί να στείλει η Σαουδική Αραβία την διαμάχη της με το Κατάρ, καθώς όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμος Σαουδάραβας αξιωματούχος το βασίλειο επεξεργάζεται ένα σχέδιο, το οποίο προβλέπει το σκάψιμο ενός καναλιού που ουσιαστικά θα μετατρέψει τη γειτονική χερσόνησο του Κατάρ σε νησί.

    «Περιμένω ανυπόμονα για λεπτομέρειες σχετικά με την υλοποίηση του έργου της Νήσου Salwa, ένα σπουδαίο ιστορικό έργο που θα αλλάξει τη γεωγραφία της περιοχής», δήλωσε στο Twitter ο Saud al-Qahtani, ανώτερος σύμβουλος του Crown Prince Mohammed bin Salman.

    Τον Απρίλιο, ο φιλοκυβερνητικός ιστότοπος ειδήσεων Sabq ανέφερε κυβερνητικά σχέδια για την κατασκευή ενός καναλιού μήκους 60χλμ και πλάτους 200μ που εκτείνεται σε όλη τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με το Κατάρ. Μέρος του καναλιού, το οποίο θα κοστίσει μέχρι 2,8 δισ. ριάλια (750 εκατ. δολάρια), θα προοριζόταν για εγκατάσταση πυρηνικών αποβλήτων, ανέφερε.

    Πέντε ανώνυμες εταιρείες που εξειδικεύονται στην εκσκαφή καναλιών είχαν προσκληθεί να υποβάλουν προσφορά για το έργο και ο νικητής θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, ανέφερε η εφημερίδα Makkah τον Ιούνιο.

    Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος προχώρησαν σε διπλωματικό αποκλεισμό του Κατάρ τον Ιούνιο του 2017, καθώς κατηγορούν το εμιράτο πως υποστηρίζει την τρομοκρατία και ότι είναι πολύ κοντά στο Ιράν. Στο πλευρό του Κατάρ βρέθηκε η Τουρκία.



    ΣΧΟΛΙΑ